Gemt

Husk: Beløbsgrænsen på Skattekontoen er blevet reduceret

Hold godt øje med din Skattekonto – Hele dit indestående kan blive udbetalt til din virksomheds NemKonto som led i at loftet for udbetalingsgrænsen er sat ned til de oprindelige 200.000 kr.

Nyhed

16. juni 2022

Omkring 12.000 virksomheder benyttede sig af muligheden for et højere loft over indeståendet på Skattekontoen i forbindelse med coronaordningerne. Nu genindføres den gamle beløbsgrænse på 200.000 kr. med virkning fra den 15. juni 2022. Det oplyser Skattestyrelsen, der har sendt breve direkte til de berørte virksomheder og varslet den nye udbetalingsgrænse. 

Er du en af de virksomhedsindehavere, der dengang satte din udbetalingsgrænse på Skattekontoen højere end 200.000 kr., vil du opleve, at den nu er sat ned til 0 kr. Det betyder, at et eventuelt overskydende beløb, det vil sige hele saldoen, nu bliver udbetalt til din virksomheds NemKonto. 

Du skal derfor selv holde øje med din Skattekonto og føre midler tilbage, så der er penge til at dække eventuelle betalinger af skatte- eller afgiftskrav til Skattestyrelsen, så du kan betale eventuelle krav rettidigt.

Udnyt mulighederne i Skattekontoen
Hvis du som virksomhedsejer stadig ønsker at have en udbetalingsgrænse, skal du selv sørge for at sætte den til maksimalt 200.000 kr. Du ændrer udbetalingsgrænsen ved at logge på TastSelv Erhverv à Skattekontoen à Udbetalingsgrænse.

Du kan læse mere om udbetalingsgrænsen på Skats hjemmeside her.

Kontakt

Politik og Analyse

Jacob Ravn

Advokat, souschef PA og Skattepolitisk chef
Medarbejderprofil