; ;
Gemt

Munkebjerg Hotel i Vejle er klar til at tage imod den gule førertrøje

29. juni 2022

Det bliver en folkefest med forventelig 100.000 deltagere, når 3. etape af Tour de France skydes i gang i Vejle på søndag. Munkebjerg Hotel er klar til at tage imod 24 ryttere, deres crew og en potentiel gul førertrøje.

 

På lørdag checker tre Tour de France-hold ind på Munkebjerg Hotel i Vejle.

De tre hold er INEOS Grenadiers, B&B Hotels – KTM og BikeExchange – Jayco.

Holdene skal overnatte på Munkebjerg Hotel frem til søndag, hvor de skal køre 3. etape af verdens største cykelløb. En etape på 182 kilometer i kuperet terræn.

Blandt de ryttere, der skal overnatte på hotellet, er INEOS’ italienske tempofænomen Filippo Ganna, der er dobbelt verdensmester i enkeltstart. Han er storfavorit til at vinde 1. etape i København, og derfor er der reel mulighed for, at den gule førertrøje overnatter på Munkebjerg Hotel.

”Det er et scoop uden lige at få verdens største cykelløb til at starte i Danmark. Det kommer vi også til at se på publikumsfronten. Alene i Vejle forventes 100.000 personer at deltage i festlighederne,” siger adm. direktør på Munkebjerg Hotel, René Aarby Sørensen.

Egen kok og diæt på 4 sider
Holdene har reserveret 130 værelser på Munkebjerg Hotel, hvor personalet tager imod gæsterne i gule poloer og gule slips.

”Vi glæder os meget til at tage imod dem, men vi kommer ikke til at se så meget til dem. De ankommer først sent lørdag aften, hvor de skal spise, i seng, have morgenmad, og så er de væk igen,” siger René Aarby Sørensen.

Et af holdene har sin egen kok med og spiser i en følgebil. Et andet hold har egen kok med, men spiser på hotellet. Et tredje hold laver Munkebjerg Hotels kokke mad til – men ud fra en diætplan på fire sider.

Derudover har Munkebjerg Hotel etableret flere elektriske ladestandere, så rytternes følgebiler kan lades op.

”Vi er vant til at have store selskaber og konferencer, så på den måde er det ikke en stor og uoverskuelig opgave at have tre Tour de France-hold boende,” fortæller René Aarby Sørensen.

Har været klar i lang tid
Værelserne på Munkebjerg Hotel blev reserveret af holdene allerede i 2018.

Til gengæld har der ikke været rift efter værelserne fra turisterne.

”Vi satte de sidste 28 værelser til salg i sidste uge, og halvdelen af dem er stadig ledige. Vi skal nok få dem solgt, det handler bare om at have is i maven,” siger René Aarby Sørensen, som forventer, at touren vil sætte Danmark og Vejle på verdenskortet:

”Touren giver en fantastisk eksponering af Danmark som et fantastisk land at holde ferie i. Jeg tror og håber, at det vil tiltrække en bredere skare af turister fremadrettet.”

Catering og folkefest
Munkebjerg Hotel er engageret i touren på flere måder.

Søndag skal hotellet levere brunch til 300 personer, der har reserveret plads ved startlinjen, og derudover skal der leveres mad til en stor cykelfest, der bliver holdt i forbindelse med etapen.

”Man kan virkelig mærke, at vejlenserne glæder sig til, at Tour de France kommer til byen,” siger René Aarby Sørensen.

 

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil