; ;
Gemt

Det må ikke blive dyrere at være turist i Danmark

16. maj 2022

I en kommentar i Avisen Danmark skriver Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen blandt andet:

"For cirka tre uger siden kom regeringen med sit længe ventede udspil til en grøn skattereform.

Den er partierne på Christiansborg så ved at forhandle om. Det er kompliceret stof, men helt overordnet er vi i Dansk Erhverv tilhængere af en høj og ensartet CO2-afgift, men den skal modsvares af for eksempel en lavere selskabsskat.

Ellers vil det være både sværere og dyrere for danske virksomheder at gennemføre den grønne omstilling, og det vil skade konkurrenceevnen. I sidste ende vil det gøre Danmark fattigere, og det er den forkerte vej at gå.

Så der er meget på spil for dansk erhvervsliv, danskerne og samfundet. Det har stor betydning, hvordan forhandlingerne falder ud. Zoomer vi lidt ind, så er der også et element i regeringens forslag til finansiering af den grønne skattereform, som bør laves om.

Regeringen har nemlig foreslået, at en del af finansieringen til reformen skal findes ved at tage penge, der ellers var afsat til at lempe hotellernes meget høje rumvarmeafgift. Helt præcist er der tale om cirka 50 millioner om året, hvilket samlet løber op i 450 millioner kroner i årene 2023-2030".

 

Læs hele artikel her på avisendanmark.dk: Det må ikke blive dyrere at være turist i Danmark

Læs også interview med hoteldirektør: Vi risikerer at miste en besparelse på 400.000 kroner