Gemt

Meget positivt at momsbombe under kulturlivet nu er afmonteret

19. maj 2022

Efter samråd i går om finansieringen af aftalen om kriminalforsorgen står det i dag klart, at der ikke længere er flertal bag den model, som ville lægge moms på kunstnerisk virksomhed. Dansk Erhverv er yderst tilfredse med udfaldet, som har kæmpe betydning for dansk kulturliv.


Efter en længere periode, hvor finansieringen bag aftalen kriminalforsorgen og fængselspladser i Kosovo, har været drøftet på Christiansborg, er der ikke længere flertal for at indføre moms på kulturlivet. Det vækker stor glæde hos erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, der længe har talt imod denne finansieringsform, som ville have meget skadelige konsekvenser for kulturlivet, og som er blevet underkendt af flere førende eksperter på området.

”Vi er mere end tilfredse med, at momsbomben under kulturlivet nu er afmonteret. Det ville have været virkelig skadeligt, hvis det var blevet gennemført. Heldigvis har mange aktører råbt vagt i gevær og påpeget, at det på ingen måde var en gangbar finansieringsform. Vi er meget glade for, at vores opråb er blevet hørt, og at det nu resulterer i, at der ikke længere er flertal bag denne kulturmoms. Vi vil også gerne takke for det samarbejde, der har været om at værne om dansk kulturliv,” siger markedsdirektør i Dansk Erhverv Anders Thomsen. 

Vi undgår dyrere og dårligere indhold
”Vi undgår nu at skade det gode økosystem, som gennem årtier er blevet bygget op omkring at få godt dansk kvalitetsindhold produceret til de danske tv-seere. Forslaget ville for det første enten have gjort flow-tv-pakkerne mærkbart dyrere eller bliver tv-pakkerne dårligere,” siger Anders Thomsen.

Forslaget ville også have stillet det danske tv-marked dårligere over for de udenlandske streamingtjenester, eller de såkaldte techgiganter, fordi streamingtjenesterne ville få en stor økonomisk fordel, og det ville have skade dansk infrastruktur, distributørerne, public service og rettighedshaverne, fordi tv-distributørernes udgifter vil stige, mens techgiganternes vil være uforandrede.

Kontakt

Kommunikation

Jesper Ingemann

Pressekonsulent