; ;
Gemt

Udbetaling af elektroniske gavekort – sådan er reglerne

29. september 2022

Forbrugerombudsmanden har udgivet en Kvikguide om udbetaling af elektroniske gavekort. I guiden kan du læse, hvornår og hvordan du skal udbetale værdien af elektroniske gavekort og hvornår du må tage et gebyr for udbetalingen. 

 

Dansk Erhverv får hvert år en række henvendelser fra medlemmer, der er i tvivl om de præcise regler for udbetaling af værdien af elektroniske gavekort og det er derfor fint, at forbrugerombudsmanden nu har lavet en kvikguide om emnet. Den nye kvikguide kan læses på Forbrugerombudsmandens hjemmeside her. 

Arbejdsgiverbetalte gavekort kan undtages fra reglerne 
Hvis I som virksomhed køber gavekort, der skal gives til jeres ansatte, kan I aftale med sælgeren af gavekortene, at medarbejderne ikke kan kræve gavekortene udbetalt. Det kræver dog at det er specifikt aftalt mellem jer og sælgeren af gavekortene. Når de arbejdsgiverbetalte gavekort kan undtages skyldes det, at aftalen mellem jer og sælgeren af gavekort er en erhvervsaftale og aftalen bliver ikke til en forbrugeraftale, selvom I efterfølgende giver gavekortene videre til jeres ansatte. 

Dansk Erhverv arbejder for at fjerne udbetalingspligten 
I Dansk Erhverv mener vi ikke, at der bør være en pligt for udstederne af gavekort til at udbetale dem igen til forbrugerne. Vi har derfor fået Erhvervsministeriet til at lave et nabotjek for at se, hvordan reglerne er i de lande, vi normalt sammenligner os med og her viser det sig, at det kun er i Danmark, at forbrugerne kan få udbetalt et indestående på et gavekort. På den baggrund vil Dansk Erhverv fortsætte vores politiske kamp for at få ændret reglerne således, at der ikke skal være en udbetalingspligt på gavekortene. Du kan se resultatet af nabotjekket her. 

Læs mere om reglerne for gavekort her.

Er du medlem af Dansk Erhverv er altid velkommen til at kontakte vores erhvervsjurister, hvis du har spørgsmål om gavekort. 

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil