; ;
Gemt

Dansk Erhvervs overenskomster er nu endeligt vedtaget

12. april 2023

Forligsmanden har i dag meddelt, at det mæglingsforslag, som blev fremsat den 25. marts 2023, er blevet vedtaget. Det betyder, at de nye overenskomster med ikrafttrædelse 1. marts 2023 nu formelt er vedtaget.

 

Resultatet for afstemningen om mæglingsforslaget er:

Ja-stemmer: 79 procent

Samlet stemmeprocent: 59,3 procent

Du kan finde den samlede oversigt over stemmeprocenterne her: Resultat af afstemningen (bm.dk)

Vedtagelsen af mæglingsforslaget betyder, at for de overenskomster, der udløb den 1. marts 2023, og hvor der er opnået enighed om fornyelse af overenskomsterne, er disse nu vedtaget og gældende. For øvrige overenskomster med udløb den 1. marts 2023, men hvor det ikke har været muligt at opnå enighed om en fornyelse, er disse fornyet med de vilkår, som fremgår af uenighedsafsnittet i mæglingsforslaget.

Du kan finde mæglingsforslaget her: Forligsmandens mæglingsforslag af 25. marts 2023

Det er vigtigt at være opmærksom på, at for overenskomstmæssige ændringer i satser og tillæg skal reguleringen ske med tilbagevirkende kraft fra den 1. marts 2023.

Dansk Erhverv er i fuld gang med at redigere de nye overenskomster, med henblik på at få dem færdiggjort hurtigst muligt. Så snart overenskomsterne er færdigredigeret vil de blive lagt på Dansk Erhvervs hjemmeside og herefter optrykt til bestilling. Indtil da kan du finde de foreløbige orienteringer om fornyelsen af de enkelte overenskomster her: Seneste nyt (danskerhverv.dk)