{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
De dækningsafgiftspligtige virksomheder betaler i årevis skat i blide, hvilket skaber stor usikkerhed. De kan risikere store efteropkrævninger. Skatteministeriet har endnu engang udskudt ejendomsvurderingerne hvilket blot øger usikkerheden.
30. august 2023
En tredjedel af landets kommuner opkræver fortsat dækningsafgift. Dækningsafgiften er en særskat på erhvervslivet, som primært opkræves i hovedstaden og Aarhus. I 2021 besluttede man at omlægge dækningsafgiften, så beskatningsgrundlaget gik fra forskelsværdi til grundværdi. Ved omlægningen har Skatteministeriet forsøgt at ramme en provenuneutral dækningsafgiftssats, tillagt 30 pct. i merprovenu svarende til 800 mio. kr. årligt.
Erhvervslivet er dog langt nede i prioritetslisten for nye ejendomsvurderinger. Det forventes først i 2025, at erhvervslivet får nye ejendomsvurderinger, der gælder tilbagevirkende fra 2022 og frem. Denne tidsplan ser dog ud til allerede at være yderligere forsinket.
Der betales i øjeblikket en form for aconto-beskatning, som senere vil blive efterreguleret. Virksomhederne beskattes ud fra den nye promille på deres eksisterende grundvurdering – dog minimum med samme beløb som før omlægningen og maksimalt 30 pct. mere.
"Skatteministeriet har meddelt, at de nye vurderinger for erhvervsgrunde forventes at være betydeligt højere end i dag. Virksomhederne ved ikke, om de står til at få en stor efteropkrævning eller en tilbageførsel af for meget opkrævet dækningsafgift, før de modtager deres endelige vurdering. Det skader investerings- og udviklingsmulighederne for de berørte virksomheder", udtaler Carl Andersen, som er skattepolitisk konsulent for Dansk Erhverv.
Dansk Erhvervs beregninger viser, at visse erhvervsvirksomheder vil kunne komme til at betale markant mere i dækningsafgift, mens andre vil opleve en mere balanceret ændring. For at reducere usikkerheden for erhvervslivet anbefaler Dansk Erhverv som minimum, at kommunalpolitikerne reducerer afgiften med 30 pct. Dette vil begrænse usikkerheden, da den indregnede stigning i merprovenu således droppes, før pengene indgår i de kommunale budgetter. Det mener Marc Perera Christensen som er underdirektør for regional erhvervsudvikling i Dansk Erhverv:
"Kommunalpolitikerne er i øjeblikket i gang med at forhandle budgetter. Det er muligt at sænke dækningsafgiften, hvilket ansvarlige politikere bør gøre for at styrke den økonomiske sikkerhed for de lokale virksomheder", afslutter han.
På landsplan forventes grundene generelt at stige med 252 pct. i gennemsnit. De største stigninger ses i og omkring de store byer. De nuværende grundvurderinger er i overvejende grad fra 2012.
Se listen over kommuner med dækningsafgift, samt forventede indtægter pr. kommune, her.