; ;
Gemt

Ny rekord: Dansk life science-branche tjener imponerende trecifret milliardbeløb på eksport

08. februar 2023

Life science-eksporten har slået rekord i 2022, og det er dermed den største eksportgruppe i Danmark. Det er dog vigtigt, at vi fastholder momentum, mener Dansk Erhverv, der netop har lanceret en ny life science-politik, der vil fremtidssikre branchens rammevilkår.

Life science er det danske eksporteventyr, der bliver ved med at vokse, og i 2022 slog branchen rekord og eksporterede for 175 mia. kr., viser nye tal fra Dansk Erhverv på baggrund af Danmarks Statistik.

Der er dermed tale om en stigning på hele 23 mia. kr., svarende til en stigning på 15 pct., sammenlignet med 2021, der var tidligere rekordår, og dermed er eksporten for life science den største eksportgruppe i Danmark.

”Udover det rundhåndede bidrag til samfundsøkonomien skal vi også huske på, at den imponerende eksport skyldes, at vores danske life science-virksomheder leverer behandlinger til glæde for patienter og borgere i hele verden. Det er ganske imponerende og også vigtigt at understrege, at branchen har holdt hånden under den danske økonomi i forbindelse med corona,” siger Morten Engsbye, der er fagchef for life science i Dansk Erhverv.

Fokus på fremtidssikring af branchen
På trods af de imponerende eksporttal er det dog afgørende, at der ikke hviles på laurbærrene, og derfor er det vigtigt at fremtidssikre vores life science-branche, så vi også i fremtiden kan nyde godt af virksomhedernes samfundsbidrag.

Der er nemlig hård international konkurrence om at tilbyde de bedste rammevilkår, og derfor er det særdeles positivt, at regeringen har bebudet en ny life science-strategi.

”Den nye strategi skal tage over, når den eksisterende udløber ved årets udgang, og her er det helt afgørende, at den bliver ambitiøs, og at den også tager fat på emner som f.eks. adgangen til nye produkter i sundhedsvæsnet,” siger Morten Engsbye.

Dansk Erhvervs life science-politik
Dansk Erhverv har netop lanceret en ny life science-politik, hvor der ønskes markant bedre rammevilkår i Danmark gennem 38 forslag bl.a. med formål at få flere startups til at lykkedes samt at få anvendt sundhedsdata til at sikre fremtidens behandlinger.

Derudover er det vigtigt at være klar på den internationale scene, da stadig flere rammevilkår bliver besluttet i EU.

”Regeringen kan passende orientere sig i vores life science-politik, når de skal lave deres nye strategi. For vores forslag er særdeles ambitiøse, og det er der i høj grad brug for, hvis vi skal fortsætte den gode trend for dansk life science,” siger Morten Engsbye.

Life Science-politik (januar 2023)

pdf

Download