; ;
Gemt

Kulturattraktioner i top når det gælder danskerne sommerferieplaner

26. juni 2023

Kulturoplevelser er i høj kurs, når der skal holdes sommerferie i Danmark. Således forventer hver tredje dansker i ferielandet at gæste en zoologisk park eller anlæg undervejs, mens 30 pct. vil besøge et museum, og hver fjerde forventer at opleve livemusik. Samlet forvente det at ca. 1,6 mio. voksne danskere vil besøge minimum én af de tre attraktionstyper i sommerlandet.
 

Analysen fra Dansk Erhverv viser, at kulturtilbud har en stor betydning, når danskerne holder sommerferie herhjemme. Der er dog stadig plads til forbedringer.

"Vi mangler dog fortsat mere og bedre viden om de reelle turismeøkonomiske effekter ved de mange kulturtilbud. I den Nationale Turismestrategi er det foreslået, at der nedsættes en ekspertgruppe for kulturturisme. Det er dog endnu ikke sket, og derfor mener Dansk Erhverv, at man bør man se på dette hurtigst muligt,” siger Michael Folmer Wessman, Chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Danske Erhverv mener også at det kunne være relevant for Kulturens Analyseinstitut at se nærmere på den økonomiske betydning og effekt af danskernes kulturelle aktiviteter i sommerlandet.  

Kulturel handlekraft

Selvom danskerne generelt er betydelige kulturforbrugere, er der stadig plads til at styrke kulturen. Dansk Erhverv har derfor for nyligt lanceret 18 forslag, der skal bidrage til at styrke kulturforretningen – i form af udspillet Kulturel og kreativ handlekraft.

Ud over en styrkelse af kulturturismen er der også behov for et større serviceftersyn af de mange regler som kultur- og eventarrangører er underlagt – fx vores mange festivaler, som virkelig folder sig ud i denne tid og for alvor er tilbage igen efter en vanskelig coronatid.

Især er det en stor glæde, at analysen viser over halvdelen af de unge, har planer om at opleve koncerter i sommerlandet.

Sidste år var mange billetter allerede solgt flere år i forvejen, og det har måske sat begrænsninger for de nye generationer, som skulle ud at opleve koncerter i sommerlandet for første gang. Nu er vi tilbage i et normalt festivalår, hvor alle har lige muligheder for at være med. 

Læs Dansk Erhvervs analyse: 

Zoologiske haver, museer og koncerter er med i top, når det gælder årets sommerferieplaner i Danmark

pdf

Download

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Michael Folmer Wessman

Chefkonsulent