Gemt

Plantefondens første ansøgningsrunde er åben

06. juni 2023

Nu kan nytænkende og innovative ansøgere søge om tilskud til projekter om fremtidens plantebaserede fødevarer via Fonden for Plantebaserede Fødevarer.

Tirsdag d. 31. maj åbnede Fonden for Plantebaserede Fødevarer (Plantefonden) den allerførste ansøgningsrunde, og indkalder dermed alle interesserede til at indsende projektansøgninger, der skal bidrage til at bringe den danske plantefødevaresektor helt frem i feltet, når det gælder både udbud og efterspørgsel af plantebaserede fødevarer.

Plantefonden kan bl.a. yde tilskud til projekter, der ønsker at fremme produktion og efterspørgsel efter plantebaserede produkter i Danmark ved hjælp af bl.a. forbrugereksponering på eksempelvis madevents, festivaler og gennem undervisningsmateriale til grundskolen. Plantefonden har også fokus på at sikre, at hele værdikæden er en del af udviklingen. Derfor har Plantefonden et strategisk mål om, at mindst 60 procent af fondens midler går til projekter, hvor minimum to selvstændige aktører fra forskellige led af den plantebaserede fødevareproduktion deltager.

Ansøg og læs mere på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

Webinar om ansøgningsproces og -materiale
Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvordan du søger om projekttilskud i Plantefonden afholder Landbrugsstyrelsen et webinar tirsdag d. 13. juni kl. 9-12. På webinaret vil der blive stillet skarpt på ansøgningsproces og -materiale samt Plantefondens strategi og handlingsplaner, der danner grundlag for fondens indkaldelse og prioritering af ansøgninger. Tilmelding foregår her.

Om Fonden for Plantebaserede Fødevarer
Samtlige partier i Folketinget blev i februar 2023 enige om at oprette Fonden for Plantebaserede Fødevarer, der har til formål at sikre en dansk førerposition for både produktion og udvikling af plantebaserede fødevarer – og samtidig bidrage til, at langt flere af dem havner på danskernes tallerkener. Fonden har mulighed for at uddele i alt 675 mio. kr. frem til og med 2030. 

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer