; ;
Gemt

Lastbilaktion: Komité nedlægger sig selv

11. maj 2023

Den komité, der organiserede dagsaktionen på mandag, har efter et møde med politiet valgt at opløse sig selv. Det kan dog fortsat ikke udelukkes, at der vil ske aktioner på vejene mandag den 15. maj.

 

Baggrunden herfor er, at det efter det for Dansk Erhverv oplyste ikke har været muligt at kunne gennemføre en virkningsfuld aktion uden at komme i konflikt med færdselssikkerheden.

Komiteen skal anerkendes for den ansvarlige tilgang til, at de udtrykker deres modstand mod lovforslaget om vejafgifter, samtidigt med at de har holdt fast i, at det skal foregå på en måde, der er færdselssikkerhedsmæssigt forsvarlig og dermed har taget konsekvensen af deres seneste udmelding. Alle har ret til at afholde lovligt varslede aktioner, så længe man holder sig inde for lovens rammer. 

Aktioner kan ikke udelukkes
Det kan dog fortsat ikke udelukkes, at der vil ske aktioner på vejene mandag d. 15. maj.

Dansk Erhverv er fortsat modstander af vejafgiften, men tager skarpt afstand fra ulovlige aktiviteter. Blokeringer af strækninger, hvor det skaber fare for andre trafikanter eller forhindrer udrykningskøretøjer i at komme frem, kan få meget alvorlige konsekvenser for dem, der blokerer. 

I den sammenhæng er det helt centralt at pointere, at alle skal følge politiets anvisninger i henhold til den danske lovgivning.  

Ud over de færdselssikkerhedsmæssige konsekvenser skal Dansk Erhverv tillige understrege, at deltagelse i en aktion som denne ikke frigør virksomheder fra deres kontraktuelle forpligtelser overfor deres samarbejdspartnere.

Alt afhængig af, hvad der står i kontrakten, kan manglende opfyldelse af disse kontrakter blandt andet forårsage erstatningskrav, bøder m.v. Dansk Erhvervs sympati vil i den forbindelse ligge hos dem, der lider tab som følge af ulovlige blokader og lignende. 

Kontakt

Transport

Jesper Kronborg

Branchedirektør for Dansk Erhverv Transport
Medarbejderprofil