; ;
Gemt

Ukraines ambassadør efter besøg hos Dansk Erhverv: Ukraine har brug for de danske virksomheder

21. marts 2023

Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen og direktør for markeder, Gitte Lillelund Bech havde i dag besøg af Ukraines ambassadør i Danmark for at drøfte, hvordan danske virksomheder fortsat kan støtte op om ukrainernes kamp for frihed og fred.

Det ukrainske flag har siden Ruslands angreb på Ukraine vajet fra Børstårnets top.

Det er ikke gået ubemærket hen hos Ukraines ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydionyk.

Det bekræftede han, da han tirsdag var på Børsen for at holde møde med Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen, og direktør for markeder, Gitte Lillelund Bech. Det var dog ikke kun den symbolske flagstøtte, som ambassadøren udtrykte taknemmelighed for, siger Brian Mikkelsen:

”Ambassadøren udtrykte generel stor glæde over den indsats, dansk erhvervsliv har gjort for at hjælpe ukrainerne. Det er jeg glad for, og jeg må også sige, at jeg er meget stolt over, hvordan de danske virksomheder har hjulpet Ukraine fra dag et. Det gælder lige fra Salling, der er storleverandør af fødevarer, til Jysk, der har leveret tæpper, madrasser og andre varme ting. Det gælder også DSV, der pro bono fragter nødhjælp til ukrainerne, Falck som leverer ambulancer og Novo Nordisk, der har lavet en sundhedshotline, som alle i det ukrainske sundhedsvæsen kan ringe til for at få rådgivning. Og det er blot et lillebitte udsnit af de mange eksempler, der er på danske virksomheder, som har valgt at engagere sig i støtten til Ukraine.”

"Det er jeg glad for, og jeg må også sige, at jeg er meget stolt over, hvordan de danske virksomheder har hjulpet Ukraine fra dag et."

Virksomhederne får stor rolle
På mødet blev der også udvekslet ideer til, hvordan støtten kan tage sig ud i fremtiden. Det handlede blandt andet om den nystiftede Ukrainefond, genopbygningen af især byen Mykolaiv og Dansk Erhvervs rolle som formidler mellem virksomheder, der ønsker at yde støtte, og NGO’er, som har solid erfaring fra Ukraine.

”Vi diskuterede også, hvordan danske virksomheder kan hjælpe ukrainske virksomheder. Det er et vigtigt emne, da indsatsen ikke udelukkende bør handle om akut nødhjælp og løbende genopbygning af landet, men også at få sikret investeringer, arbejdspladser og vækst i Ukraine, så vi på den anden side af krigen kan sikre ro og stabilitet i hele området, og dermed også sikre Ukraines suverænitet og ukrainernes frihed,” siger Brian Mikkelsen. Han uddyber:

”I den forbindelse diskuterede vi også et fælles Chamber of Commerce for at understøtte virksomhedernes samarbejde. Det viste ambassadøren stor interesse for, og det er noget, som vi arbejder videre med. ”

Mødet blev afsluttet med et besøg blandt de ukrainske flag i Børstårnet.

 

Kontakt

Kommunikation & Presse

Søren Willemoes Poulsen

Kommunikationskonsulent