; ;
Gemt

BeGreen fik royal opmærksomhed i Polen: ”Værdien er rigtig høj – også selvom den ikke kan måles én til én”

12. februar 2024

Solcelleudvikleren BeGreen var en af mange virksomheder, der deltog på det nyligt overståede erhvervsfremstød i Polen. Her præsenterede BeGreen sin forretning for Danmarks nykronede Kong Frederik X. Dét – sammenlagt med fremstødets ekstraordinære mulighed for at netværke – gav en kæmpe værdi, lyder det.

Det er ikke hver dag, man får chancen for at præsentere sin forretning for en konge.

Ikke desto mindre var det præcis, hvad der skete for solcelleudvikleren BeGreen på det officielle erhvervsfremstød i Polen med royal deltagelse fra H.M. Kongen.

Og spørger man Anders Dolmer, der er adm. direktør i BeGreen, var fremstødet en udpræget succes.

”Det var en rigtig god oplevelse. Jeg føler virkelig, der var ild i øjnene hos kongen og en kæmpestor opmærksomhed og interesse for hele den grønne omstilling, klimaet og europæisk energiuafhængighed, som er højt på vores agenda,” siger Anders Dolmer.

”At få lov til at præsentere for kongen er en form for blåstempling af det, vi laver. Det skaber rigtig meget værdi. For det narrativ, den royale repræsentation sammen med vores bæredygtige virksomhed skaber, giver en god association, som vi kan bygge videre på i hele vores netværksflade.”

Robert Trzaskowski, managing director hos BeGreen i Polen og Anders Dolmer, adm. direktør for BeGreen i Danmark. 

Netværk ud over det sædvanlige

Ved erhvervsfremstødet stod Kong Frederik X i spidsen for en dansk erhvervsdelegation bestående af en række danske ministre og 59 danske virksomheder – blandt andet BeGreen, der har haft aktiviteter i Polen, siden virksomheden blev etableret i 2017.

Fra Polen deltog ligeledes en lang række vigtige aktører i form af både ministre, centrale embedsmænd og polsk erhvervsliv.

Fremstødet var således et rent slaraffenland af potentielle kunder og samarbejdspartnere.

”Det er en helt unik begivenhed, fordi man med den royale tilstedeværelse har været i stand til at samle alle interessante stakeholders fra både Danmark og Polen på én gang. Det gør, at vi kan skabe en direkte værdi gennem netværk med de potentielle forretningsforbindelser, som vi kan komme til at arbejde sammen med 10, 20, 30, 50 år frem i tiden,” siger han.

Og BeGreen fik da også benyttet sig af den ekstraordinære mulighed for at skabe endnu tættere bånd med både eksisterende og nye forretningsforbindelser.

”For mig var det særligt fantastisk at have BeGreens polske direktør, Robert Trzaskowski, med, som jeg introducerede for min danske kontaktflade, mens han introducerede mig for sin polske kontaktflade. Det betyder, at jeg har et endnu stærkere netværk til at skaffe BeGreen nogle gode resultater,” siger Anders Dolmer.

Stor gevinst for dansk erhvervsliv

På erhvervsfremstødet indviede Vestas sin nye offshore-fabrik i den polske havneby Szczecin, og her var BeGreen med for at fejre åbningen.

Og selvom alles opmærksomhed var rettet mod vindmøllegiganten, var der alligevel en gevinst at hente for andre danske virksomheder end Vestas selv, understreger Anders Dolmer.

Philharmonic var lyst op i de danske og polske farver. Her var der var netværkreception, hvor udvalgte virksomheder, bl.a. BeGreen, fik lov at fortælle om deres forretningsmodel til kongen.

”En historisk begivenhed som denne lyser rigtig meget på Vestas, men den lyser i høj grad også på hele dansk erhvervsliv og de danske aktiviteter i Polen. Begivenheden viser, at der er en fremdrift og en energi skabt af en dansk virksomhed, og det er med til at bane vejen for andre danske virksomheder i Polen, siger han og tilføjer:

”Denne gang var det Vestas, men næste gang kan det jo være BeGreen, og så en anden virksomhed derefter. Og på den måde giver Danmark og danske virksomheder en enorm positiv oplevelse for vores polske naboer.”

Dansk Erhverv som medarrangør

Dansk Erhverv var – i fællesskab med Dansk Industri, Green Power Denmark og Landbrug & Fødevarer – medarrangør på erhvervsfremstødet og har således været med til at skabe rammerne for den store begivenhed.

Og ifølge Anders Dolmer har de gjort en stor forskel for BeGreens deltagelse.

”Det har haft en stor betydning for os at være repræsenteret på højeste niveau. Dansk Erhverv og de andre brancheorganisationer har gjort en kæmpe indsats for at skabe omstændighederne og rammerne, der skal til, for at virksomhedernes får det optimale ud af fremstødet. Det er tydeligt at se, at der ligger en stor aktivitet bagved,” siger han.

Til spørgsmålet, om Anders Dolmer i fremtiden kunne finde på at deltage i et erhvervsfremstød, hersker der ingen tvivl.

”Hvis det er et sted, hvor vi har en erhvervsinteresse eller kan se, at vi senere vil kunne få en, så absolut. Det ville jeg meget gerne deltage i. For værdien er rigtig, rigtig høj. Også selvom man ikke nødvendigvis kan måle den én til én,” siger BeGreen-direktøren.

BeGreen i Polen

  • Har været til stede i Polen siden virksomheden blev etableret i 2017. BeGreens tidligere ejer, Bregentved Gods, har været til stede i Polen siden 2004 og har en lang række aktiviteter i landet.
  • Åbnede sidste år kontor i Warszawa, hvor Robert Trzaskowski er managing director. 
  • Flere energiprojekter er på vej – bl.a. en stor solcellepark på knap 500 megawatt peak solceller i Polen.
  • 2024 er første gang, at BeGreen deltager på et royalt fremstød.

Royale fremstød

  • Dansk Erhverv er årligt medarrangør på flere royale erhvervsfremstød. Hvis du og din virksomhed har spørgsmål til kommende fremstød, eller har lyst til at deltage, er I velkomne til at kontakte Melina Mohabbat, politisk konsulent inden for EU og International, på 4187 0860 eller memo@danskerhverv.dk.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Nadia Maja Bech

Journalist/kommunikationskonsulent
EU og International

Melina Mohabbat

Politisk konsulent