Hvornår: |
Kontrolkampagne/Formål: |
Målgruppe: |
Dec. 2023 - juni |
OPSON XIII Særligt fokus på svindel – ingen information om emne.
|
Ingen information. |
Januar - marts |
Mærkning af kød med oprindelse
- Kontrollere reglerne om oprindelsesmærkning af kød.
- Kontrollere om forbrugerne bliver vildledt med hensyn til oprindelse, når de køber kød.
- Vejledning om gældende regler.
|
Virksomheder, der markedsfører og evt. pakker og mærker visse typer kød. |
Januar - april |
Hvordan linker virksomheder til findsmiley.dk
- Kontrollere om der linkes korrekt til Findsmiley.dk på egne hjemmesider, eller om der vises de seneste fire kontrolrapporter.
- Vejledning om gældende regler.
|
I alt 800 hjemmesider inden for detail og engros.
LÆS MERE: ⇒ Fødevarestyrelsen i ny kontrolkampagne: Lever din virksomhed op til reglerne?
|
Marts - juni |
Brug og mærkning af fødevarekontaktmaterialer (FKM)
- Kontrollere brugen af fødevarekontaktmaterialer (FKM) i detailfødevarevirksomheder.
- Vejledning om korrekt anvendelse af FKM i detailfødevarevirksomheder, herunder om genbrug af emballager.
- Kontrol af dokumentationen og mærkningen af FKM hos FKM-engrosforhandlere.
|
Detailfødevarevirksomheder og FKM-engrosforhandlere. |
Marts - juni |
Sundhedsanprisninger af kosttilskud
- Kontrol af brugen af sundheds- og/eller sygdomsanprisninger, i markedsføringen af kosttilskud.
- Vejledning om brug af sundhedsanprisninger og om forbuddet mod sygdomsanprisning for at øge virksomhedernes kendskab til reglerne.
|
Fødevarestyrelsen, fx importører, detailvirksomheder, og producenter. |
Marts - juli |
Opbevaringstemperaturer af letfordærvelige fødevarer
- Kontrol af regelefterlevelsen ved opbevaring af fødevarer, som er omfattet af bilag 3 i hygiejnebekendtgørelsen samt hygiejneforordningen for animalske fødevarer.
- Kontrol af om risikoanalysen er dækkende for opbevaring af kølekrævende fødevarer.
- Kontrol og vejledning om vedligeholdelse af egnet udstyr til overvågning af opbevaringstemperatur.
- Vejledning om Fødevarestyrelsens IT-værktøj til sikker køleopbevaring.
|
|
April - december |
Marked og festival
- Kontrol af, om virksomhederne er under eller over bagatelgrænsen for registrering hos Fødevarestyrelsen.
- Kontrol af relevante hygiejneregler, herunder bl.a. adgang til toiletter, håndvaskefaciliteter, personlig hygiejne, skadedyrssikring, opbevaringstemperatur mv.
- Kontrol af om der sælges farlige fødevarer.
- Vejledning om gældende regler.
|
Midlertidige fødevarevirksomheder samt mobile madboder på markedspladser og festivaler. |
Juli - oktober |
Fluorstoffer (PFAS) i pap- og papiremballager til fødevarer
- Kontrol af om virksomhederne er bekendt med reglerne om PFAS i pap- og papiremballager.
- Kontrol af nødvendige og skriftlige arbejdsgange samt dokumentation for, at emballager lever op til reglerne.
- Supplerende kemiske analyser.
|
Ingen information. |
August - november |
Mærkning af færdigpakkede fødevarer
- Kontrol af mærkningens skriftstørrelse, læsbarhed, synlighed og sprog.
- Kontrol af de obligatoriske fødevareinformationer der fremgår af artikel 9 i mærkningsforordningen (ingrediensliste, nettoindhold, holdbarhed mv.).
|
Virksomheder der har ansvaret for mærkning af fødevarerne, dvs. producenter og importører. |
August - november |
Håndtering af animalske biprodukter i fødevarevirksomheder med produktion i engrosleddet
- Kontrol af håndtering, opbevaring, bortskaffelse og sikring af sporbarhed på animalske biprodukter.
- Kontrol af korrekt mærkning og kategorisering.
- Kontrol af om personalet har den fornødne viden om de fastsatte procedurer.
|
Fødevarevirksomheder med produktion i engrosleddet. |
August - december |
Rengøring ifm. produktionsstart i detail
- Kontrol af arbejdsgange for rengøring i forbindelse med opstart af produktion, herunder af lokaler og redskaber, udstyr og tilbehør, som kommer i berøring med fødevarer, og for anvendelse af rengørings- og desinfektionsmidler.
- Kontrol af vedligeholdelse af redskaber, udstyr og tilbehør, som kommer i berøring med fødevarer.
|
Detailvirksomheder med produktion. |