Ny hygiejnevejledning fra Fødevarestyrelsen
16. januar 2024
Fødevarestyrelsens vejledning om fødevarehygiejne er blevet opdateret. Vejledningen beskriver hygiejnereglerne på fødevareområdet, og giver eksempler på, hvordan fødevarevirksomheder i praksis kan overholde disse regler.
Reglerne om fødevarehygiejne fremgår af en række EU-forordninger, herunder særligt hygiejneforordningen og hygiejneforordningen for animalske fødevarer. Fødevarestyrelsens hygiejnevejledning beskriver hygiejnereglerne, og hvordan kravene overholdes. I slutningen af 2023, blev hygiejnevejledningen opdateret - find den på retsinformation (vejl. nr. 10099 af 20/12/2023).
Ved opdateringen er der bl.a. blevet redigeret i følgende afsnit:
- Overvejelser ved indretning.
- Toiletforhold i fødevarevirksomheder.
- Vand i fødevarevirksomheder.
- Arbejdsdyr m.m.
- Indretning af mobile virksomheder og midlertidige lokaler.
- Rengøring og desinfektion.
- Besked om sygdom.
- Kølekrav for fødevarer.
- Varmebehandling og genopvarmning.
- Skiltning/mærkning til at vejlede kunderne.
Kontakt

