;
Gemt

Fødevarestyrelsen starter ny kontrolkampagne: Sådan gør du dig klar

12. marts 2025

Fra april til oktober 2025 gennemfører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne med fokus på vedligehold af lokaler og udstyr i fødevarevirksomheder, der behandler og/eller forarbejder fødevarer både i engros- og detailbranchen. 

kontrol-køkken

For at sikre fødevaresikkerheden er det afgørende, at fødevarevirksomheder prioriterer vedligeholdelse af deres lokaler og udstyr. Effektiv rengøring kan være udfordrende, især når bordplader er slidte, hylder er rustne eller fliser er flækkede. Snavs, der samler sig i revner og sprækker, kan skabe gode vækstbetingelser for mikroorganismer, hvilket kan udgøre en risiko for fødevareforurening. 


Potentielle fødevaresikkerhedsrisici kan proaktivt forebygges ved løbende at fokusere på vedligeholdelse og vælge egnede materialer. Find vejledning til vedligeholdelse af lokaler og udstyr i Dansk Erhverv nyheden: Tjek op på vedligeholdelsen af lokaler og udstyr i din fødevarevirksomhed 

Kampagnens formål 
Kontrolkampagnen gennemføres fra april til oktober 2025, og har til formål at kontrollere og vejlede om at: 

  • Lokaler, hvor der tilberedes, behandles eller forarbejdes fødevarer, skal holdes i god stand og være udformet af egnede materialer. 
  • Redskaber, udstyr og tilbehør, som kommer i berøring med fødevarer, skal være udformet i egnede materialer og holdes i god stand. 

Målgruppe 
Kampagnen henvender sig til engros- og detailvirksomheder, der behandler og/eller forarbejder fødevarer. Formålet er at sætte fokus på vedligeholdelse af lokaler, udstyr mv. i produktionsområder. 

Læs mere om kontrolkampagnen Vedligehold i fødevarevirksomheder med behandling og/eller forarbejdning i både engros og detail på Fødevarestyrelsens hjemmeside. 

Kontakt

Handel

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer
Handel

Krestine Greve

Chefkonsulent