Gemt
Presse og Nyheder

Dansk Erhverv: Godt klimaudspil fra EU-Kommissionen

EU-Kommissionen er netop kommet med sit udspil til en ny klimalov. Godt at EU tager initiativet og vigtigt med globalt klimafokus, mener Dansk Erhverv, selvom man savner konkret reduktionsmål for 2030.

Nyhed

Pressemeddelelse, 4. marts 2020

Det er et længe ventet udspil til en klimalov, som EU-Kommissionen nu har præsenteret. I morgen samles medlemslandenes klima- og miljøministre for at debattere klimaneutralitet og cirkulær økonomi.

”Det er godt, at EU nu tager initiativet i forhold til en klimalov. For klimaudfordringen er global, og skal indsatsen batte, så skal der mere end en samling spredte indsatser til. Fra dansk side kan vi kun være glade for, at EU trækker i samme retning som os. Det er afgørende for klimaet, at fokus er på at udvikle løsninger, som hele verden kan bruge til at reducere udledningen,” siger Ulrich Bang, klima- og energipolitiskchef i Dansk Erhverv

Hvis det skal lykkedes at reducere verdens udledning af CO2 kræver det global handling, mener Dansk Erhverv.

”Vi skal passe på vores borgere, samfund og klode, og det skal vi gøre i internationalt samarbejde for klimaudfordringerne er globale. Derfor er Dansk Erhverv positiv over for Kommissionens nye klimalov, men vi savner et konkret reduktionsmål for 2030 – gerne på 55%.  Det er en skæringstid, hvor det er nødvendigt, at vi som erhvervsliv, samfund og borgere bidrager med vores viden og indsats, og er villige til at handle. Vi frygter, at man spilder tid og politisk momentum ved at sparke diskussion om klimamålet til hjørne indtil september som foreslået i udspillet,” siger Ulrich Bang.

Vejen frem for Danmark og EU
Ulrich Bang minder om, at det er alt for snævert og til tider virker mod hensigten, hvis indsatsen alene fokuserer på at skrue ned for udledningerne inden for EU's grænser.

”Sandheden er jo, at vi kun vinder klimakampen, hvis vi får udviklet klimaløsninger, som virker i hele verden. Derfor er forslaget godt nyt for et dansk erhvervsliv, som har taget tyren ved hornene og bl.a. i regi af regeringens klimapartnerskaber kommer med konkrete forslag, som gør en forskel – fra Brande til Bangladesh,” siger Ulrich Bang.

Kontakt os

Rådgivning & Videnservice

Ulrich Bang

Klima- og energichef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.