; ;

Seneste nyt

Detailhandlen

Detailhandlen skaber værdi – for den enkelte og for samfundet


Detailhandlen er en uundværlig del af samfundet såvel i storbyen, som i lokalsamfundet. Hver dag skaber detailbranchen reel værdi for forbrugerne med en konkret aktie i at forbrugernes dagligdag kan hænge sammen. Samtidig repræsenterer detailbranchen tusindvis af arbejdspladser, hvor en ganske stor del af danskerne, hver dag møder ind på arbejde med målet om at give deres kunder en god oplevelse. 

Konkurrencen om de danske forbrugere er hård og detailvirksomhederne arbejder hver dag for at sikre tilfredse kunder. Det handler dels om at kunne tilbyde et bredt og varieret vareudbud, samt at møde forbrugerne, der hvor de er – hvad enten det er i det levende handelsliv, på webshoppen eller en kombination af begge. Det handler i høj grad også om at have fingeren på pulsen med innovative løsninger og evnen til at opspore nye trends og forbrugermønstre. Sidst men ikke mindst handler det om at give kunderne en god oplevelse, hvor service og levering er kerneparametre.

Detailhandlen er også en nøglesektor i et samfundsperspektiv. Branchen fungerer som bindeled mellem producenter fra hele verden og de danske forbrugere og er en væsentlig brik i dansk økonomi i forhold til at skabe vækst, arbejdspladser og provenu til statskassen.

Vidste du at detailhandlen…

...har en årlig omsætning på ca. 400 mia. kr.
...beskæftiger 237.000 danskere
...er fordelt på næsten 22.000 arbejdssteder i hele Danmark

Læs flere opdaterede tal om detailhandlen i Brancherapporten: Detail

 

Sektoren udgør med andre ord en vigtig del af Danmarks økonomi og er med til at sikre vækst og beskæftigelse i hele landet.

Det er Dansk Erhvervs overordnede mål at arbejde for bedre rammevilkår, så detailhandlens fremtidige udvikling og vækst understøttes. For det er helt afgørende, at detailvirksomhederne også i fremtiden bidrager med vareudbud, arbejdspladser og omsætning – i det brede samfundsperspektiv, såvel som for forbrugerne og lokalsamfund.

 

Der er ganske enkelt brug for et attraktivt miljø at drive detailvirksomhed i. Både på hjemmemarkedet og på de internationale markeder. Så vi sikrer de bedst mulige rammer for danske detailvirksomheder i alt fra overenskomster til regulering af forbruger-, fødevare- og miljøområdet, samt for gode erhvervsvilkår og international handel.

 

Dansk Erhverv arbejder blandt andet for:

En tsunami af EU- lovgivning påvirker detailbranchen: Få et overblik

Her kan du danne dig et overblik over eksisterende og kommende EU-regulering. Siden opdateres løbende, så du altid kan finde senest nyt.


Brug for rådgivning?
 

Dansk Erhverv tilbyder rådgivning til medlemmer inden for en bred palette af emner, fx markedsføring, persondata, løn og personale, salg til forbrugere og meget andet – se mere om Dansk Erhvervs rådgivning.

Følg os på LinkedIn: Dansk Erhverv - Detailhandel 

Udvalgte Nøgletal: Detail

På agendaen