{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Chokoladeafgift
Tekst og foto: Sarah Mølsted
"Det her er eksemplet på, at det ikke bare er gakket. Det er tåbeligt!"
John Jønsson har haft sit eget bageri på Amager i 25 år.
Og selvom han elsker sit arbejde, er chokoladeafgiften - og ikke mindst alle de uigennemskuelige regler omkring afgiften - både bøvlede og tåbelige.
Læs med her, så forstår du måske hvorfor.
For at bage de snegle, du ser på billedet her, volder ikke den garvede bager nogen problemer.
Men når det kommer til at gennemskue chokoladeafgiften, så er sagen straks en anden.
Lad os tage et eksempel.
Se på de her to snegle. Den eneste forskel, man kan se med det blotte øje, er farven på glasuren: Brun og hvid.
Og lad os så se på afgifterne på de to snegle.
Vi starter med den brune glasur. Når John køber kakao ind til sit bageri, betaler han en afgift på kakaoen - ligesom han gør på fx chokolade.
Det er simpelt nok.
Og når kakaoen så ryger i en glasur, er der ikke yderligere afgift, så længe kakao-indholdet holder sig på under 5%.
Mere kompliceret bliver det, når vi ser på sneglen med den hvide glasur.
For når den hvide glasur smøres på sneglen, så er der pludselig tale om en sukkervarer - og det er omfattet af chokoladeafgiften.
Man skal altså betale fuld chokoladeafgift af den hvide glasur, men kun delvist af den brune.
Men!
Og hold nu godt fast!
Hvis man drysser en lille smule kakao i den hvide glasur, bare så lidt at man hverken kan se eller smage det, så er den hvide glasur ikke længere pålagt fuld afgift, da der ikke er nogen nedre grænse for indholdet af kakao.
Kan du stadig følge med?
Hvis ikke, så forstår vi det godt. For det er hverken logisk eller simpelt, hvornår der skal betales chokoladeafgift.
Derfor håber John Jønsson, at den over 100 år gamle chokoladeafgift snart må lade livet.
Eller at han i det mindste kun skal betale afgifter på de produkter, han køber ind, og ikke yderligere alt efter, hvordan han sammensætter sine kager med skum og chokolade.
Og det er derfor, at vi i Dansk Erhverv mener, at det er tid til at fjerne eller forsimple den gakkede afgift, der kun skaber bøvl for virksomheder som Johns.