{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Chokoladeafgift
Tekst og foto: Marcus Stoltze
I 40 år har Peter Beier lavet chokolade. Men han ønsker ikke, at hans sønner skal overtage forretningen.
Hvorfor, tænker du måske? Samme spørgsmål stiller man sig i hvert fald, når man besøger Peter og hører hans livsværk.
For med butikker i over hele landet, mere end 200 ansatte og noget af det fineste chokolade, du kan sætte dine tænder i, så går det jo godt.
Men for Peter er det klart, at den branche han har brugt to tredjedele af sit liv på nu er blevet så hårdt afgiftsbelagt, at han ikke ønsker at sine sønner går den vej.
Og den værste af afgifterne er en afgift, der blev indført for mere end 100 år siden: Chokoladeafgiften.
En afgift, der er så bøvlet at håndtere, at Peter har en fuldtidsansat til kun at administrere afgiften.
Så er der selve prisen på afgiften, der er voldsom dyr for virksomheden, som skal betale 25,97 kr. pr. kilo chokolade de sælger. Og som du nok kan regne ud, så sælger Peter og hans kollegaer en del chokolade hvert år.
Det er der flere problemer med.
For det første, så er afgiften enormt konkurrenceforvridende. Sverige og Tyskland har nemlig ingen chokoladeafgift. Det betyder mere grænsehandel og ulovlig import af chokolade uden afgift.
Og for det andet, så er det med til at sænke kvaliteten af den chokolade, vi har i landet. For når priserne stiger, så må producenterne på jagt efter erstatningsprodukter.
Peters opfordring til Christiansborg er derfor ret klar. Sænk — eller allerhelst fjern — den skadende afgift på chokolade, så vi som land kan konkurrere på fair og lige vilkår med vores nabolande, og så vi kan få den gode kvalitet tilbage på hylderne.
Måske kan det endda være, at han med ro i maven så kan give sin virksomhed videre til sine børn, hvis de en dag ønsker det.