Gemt

Dansk modeeksport ramt af coronakrisen

Den danske modebranche har gennem en årrække haft en pæn vækst i eksporten af modetøj. I 2019 stagnerede væksten dog, og med nedlukningen af store dele af verdenshandlen som følge af coronakrisen har første halvår af 2020 budt på et stort fald i eksporten.

Analyse

JULI 2020

Den danske modebranche har gennem en årrække haft en pæn vækst i eksporten af modetøj. I 2019 stagnerede væksten dog, og med nedlukningen af store dele af verdenshandlen som følge af coronakrisen har første halvår af 2020 budt på et stort fald i eksporten. I årets fem første måneder faldt eksporten af modetøj med 2 mia. kr. sammenlignet med samme periode i 2019. Dette svarer til et fald på cirka 14 pct., hvilket overgår faldet i den samlede vareeksport på 9,5 pct. Dansk modeeksport består af eksporten af beklædningsgenstande og -tilbehør samt eksporten af fodtøj, og det er særligt førstnævnte, der har trukket udviklingen ned med et fald på 1,8 mia. kr.

Den danske modeeksport er koncentreret omkring de europæiske nærmarkeder, hvor 84 pct. afsættes til EU-lande samt Storbritannien. Særligt Tyskland og Sverige, der udgør 40 pct. af den samlede modeeksport, spiller en væsentlig rolle. Udviklingen i modeeksporten afhænger derfor i høj grad af, hvordan coronakrisen udvikler sig hos vores naboer resten af året.

Coronakrisen sender modeeksporten fem år tilbage
Fra 2015 til 2018 steg eksporten af dansk modetøj med 2 mia. kr. i årets første fem måneder. Men den positive udvikling er væk grundet den verserende coronakrise og modeeksporten er sendt fem år tilbage på blot fem måneder.

39 Dansk modeeksport ramt af coronakrisen

pdf

Download

Kontakt

Handel

Nikolai Klausen

Politisk konsulent/sekretariatschef
Medarbejderprofil