; ;
Gemt

Det halter med kompensation af corona-merudgifter til private velfærdsleverandører

En medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv og Selveje Danmark viser, at hver anden selvejende eller private leverandør af velfærdsydelser endnu ikke er blevet kompenseret af kommunerne for deres coronarelaterede merudgifter. Kun 14 pct. er kompenseret for alle de merudgifter, de har haft, frem til 1. september 2020. Hver fjerde selvejende eller private velfærdsleverandør har desuden oplevet at få afslag fra kommunen, eller at kommunen har afvist dialog om kompensation.

Analyse

AUGUST 2021

Undersøgelsen viser, at mere end halvdelen af velfærdstilbuddene med coronarelaterede merudgifter endnu ikke har fået kompensation fra kommunen/kommunerne. Kun 14 pct. har fået kompenseret alle deres merudgifter. I gennemsnit er velfærdstilbuddene blevet kompenseret for 19 pct. af deres coronarelaterede merudgifter på trods af, at 71 pct. af dem har været i dialog med kommunen. Endelig viser undersøgelsen, at 81 pct. af velfærdsleverandørerne også har haft coronarelaterede merudgifter i perioden fra 1. september 2020 og frem til i dag. Velfærdsleverandørerne har i gennemsnit haft coronarelaterede merudgifter for ca. 274.000 kr. frem til 1. september 2020.

Velfærdstilbud har brugt mange timer på at søge kompensation og have dialog med kommunerne
71 pct. af de selvejende og private velfærdsleverandører med coronarelaterede merudgifter har brugt tid på at søge kompensation fra kommunerne, herunder dialog med kommunen, udarbejdelse af ansøgning mv., for de merudgifter, de har haft frem til 1. september. I gennemsnit har alle de selvejende og private velfærdsleverandører med coronarelaterede merudgifter brugt 22 timer på at søge kompensation og have dialog med kommunen/kommunerne.

Hver fjerde velfærdsleverandør med merudgifter er blevet afvist af kommunen
25 pct. af Dansk Erhvervs og Selveje Danmarks medlemmer på velfærdsområdet med coronarelaterede merudgifter har oplevet, at en eller flere kommuner har givet afslag på ansøgning om kompensation og/eller har afvist dialog om kompensation. Når der kun kigges på andelen af tilbud, som har brugt tid på ansøgninger om kompensation samt dialog med kommunen, er andelen 37 pct.

Coronarelaterede merudgifter på velfærdsområdet efter 1. september 2020
81 pct. af velfærdsleverandørerne har haft coronarelaterede merudgifter i perioden fra 1. september 2020 og frem til i dag. Det vil derfor også være relevant for mange af de selvejende og private velfærdsleverandører, at der findes en løsning på de merudgifter, de har haft efter den 1. september 2020.

Det halter med kompensation af corona-merudgifter til private velfærdsleverandører

pdf

Download

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Christine Sinkjær-Rasmussen

Seniorøkonom
Selveje Danmark

Jon Krog

Branchedirektør
Medarbejderprofil