; ;
Gemt

Danskerne ønsker motion og sundhed på arbejdspladsen

Dansk Erhvervs undersøgelse viser, at mere end fire ud af ti danskere er på en arbejdsplads i dag, som har iværksat sundheds- eller trivselsinitiativer primært inden for almindelig arbejdstid. Det kan være med til at forebygge livsstilssygdomme, men det kan også være vigtigt, når virksomhederne skal rekruttere og fastholde medarbejdere. Et flertal af de beskæftigede danskere mener nemlig, at sundheds- og trivselstiltag har positiv betydning for vurderingen af deres arbejdsplads, og at motion med kollegaer fremmer arbejdsglæden og trivslen.

Analyse

JUNI 2023

Ca. 600.000 danskere over 15 år er svært overvægtige i dag. Overvægt er forbundet med øget risiko for en række livsstilssygdomme, hvilket fysisk aktivitet og en sund og varieret kost kan være med til at forebygge. Da mange danskere bruger meget af døgnets tid på arbejdspladsen, kan de danske arbejdspladser være med til at forebygge livsstilssygdomme med sundheds- og trivselstiltag inden for arbejdstiden. Derudover viser studier, at træning i arbejdstiden kan reducere korttidssygefraværet og øge produktiviteten, og dermed gavne virksomhederne direkte på bundlinjen.

Dansk Erhverv har derfor undersøgt danskernes holdning til motion og sundhed på arbejdspladsen. Undersøgelsen viser, at mere end fire ud af ti danskere er på en arbejdsplads (43 pct.), som har iværksat sundheds- eller trivselsinitiativer i dag. Det kan fx være motion i arbejdstiden, massage eller afspænding, særlig fokus på sund kost i kantinen, sundhedstjek mv. Undersøgelsen viser også, at sundheds- og trivselstiltag kan være et vigtigt parameter, når virksomheder skal rekruttere og fastholde medarbejdere. Næsten fire ud af fem (77 pct.) af de beskæftigede danskere mener nemlig, at sundheds- og trivselstiltag har positiv betydning for vurderingen af deres arbejdsplads. Derudover svarer 67 pct., at motion med kollegaer fremmer arbejdsglæden og trivslen. 

Danskerne ønsker motion og sundhed på arbejdspladsen

pdf

Download

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Christine Sinkjær-Rasmussen

Seniorøkonom
Sundhed og Life Science

Katrina Feilberg Schouenborg

Branchedirektør
Medarbejderprofil