Detailhandel

Dansk Erhverv arbejder for at sikre de bedste rammevilkår for detailhandlen i Danmark. Vi repræsenterer størstedelen af de danske detailhandelsvirksomheder – fra den lille uafhængige specialbutik til de store butikskæder og supermarkeder, om det er fysiske butikker eller butikker fokuseret på e-handel.

Politisk område

Markedschef Lone Rasmussen på Twitter

Den danske detailhandel skal have bedre vilkår

Det skal være attraktivt at drive detailvirksomhed både på hjemmemarkedet og på de internationale markeder. Det er Dansk Erhvervs overordnede mål for vores politiske arbejde for detailhandlen.

Detailbranchen omsætter for 341 mia. kr. årligt og beskæftiger i alt 233.000 danskere. Sektoren udgør således en vigtig del af Danmarks økonomi og med til at sikre vækst og beskæftigelse i hele landet. Vi arbejder for at skabe de bedst mulige rammer for danske detailvirksomheder - fra overenskomster til regulering af forbruger-, fødevare- og miljøområdet, samt for gode erhvervsvilkår og international handel. 

Dansk Erhverv arbejder blandt andet for, at:

  • Byrdefuld og uhensigtsmæssig lovgivning og regulering skal reduceres til gavn for både forbrugerne og virksomhederne.
  • Fair og lige konkurrence skal sikres, så danske virksomheder ikke oplever konkurrenceforvridning, men kan konkurrere på ordentlige vilkår.
  • Afgifter, skatter og moms skal reduceres, så det bliver mere attraktivt at drive detailvirksomhed i Danmark.
  • Illegal handel og kriminalitet skal forebygges og bekæmpes på mest effektiv vis af relevante myndigheder.
  • Uddannelsessektoren skal indrettes sådan, at detailvirksomhederne kan rekruttere kompetent arbejdskraft med de rette kvalifikationer.

På agendaen lige nu

Kontakt

Handel

Henrik Hyltoft

Markedsdirektør
Medarbejderprofil
Handel

Lone Rasmussen

Forbrugerpolitisk chef
Medarbejderprofil
Handel

Lotte Engbæk Larsen

Markedschef
Medarbejderprofil

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet Handel

Når du tilmelder dig nyheder fra Dansk Erhverv, giver du samtykke til at modtage faglige og politiske nyheder og analyser, samt efter omstændighederne tilbud om kurser, netværk, konferencer og andre events, der i nogle tilfælde leveres af eller i samarbejde med vores partnere. Du vil også kunne modtage information om rabat på produkter og services i vores medlemsfordelsprogram.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs mere om vores persondatapolitik her.