Gemt
Presse og Nyheder

2019 vil byde på det laveste antal tvangsauktioner i 12 år

Offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik onsdag viser, at antallet af tvangsauktioner lå på 192 i oktober, hvilket er et stort set uændret niveau i forhold til september.

Nyhed

Dagens økonomiske kommentar den 6. november 2019

Dermed har der i årets første 10 måneder i gennemsnit været 187 tvangsauktioner om måneden. Fortsætter den stabile tendens i antallet af tvangsauktioner ind i november og december, så vil 2019 byder på det laveste antal tvangsauktioner i 12 år. Der er altså udsigt til at 2019 vil byde på det laveste antal tvangsauktioner siden finanskrisen ramte dansk økonomi i 2008.

Det er naturligvis rigtig positivt og vidner om at danskernes privatøkonomi er i rigtig fin form i øjeblikket. Renterne er uhyre lave, beskæftigelsen er rekordhøj, og de reale indkomster er steget solidt over de seneste år. Dertil er jobomsætningen meget høj i øjeblikket og ca. 7 ud af 10 dagpengemodtagere er således ikke på offentlig forsørgelse efter et halvt år. Endelige spiller det naturligvis også en vigtig rolle, at fremgangen på boligmarkedet har bredt sig til en stadig større del af landet.

Kontakt os

Politik og Analyse

Tore Stramer

Cheføkonom
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.