; ;
Gemt

100.000 kr. til digitalt boost og e-handel af din virksomhed

Trænger din forretning til en digital opgradering, men mangler du midler og gode råd? Små og mellemstore virksomheder kan nu få et tilskud på 100.000 kr. til privat rådgivning om digital omstilling og udvikling af e-handel. Der er først til mølle, og det er lige nu.

Nyhed

DANSK ERHVERV | E-HANDEL - 28. maj 2019

Se video: Få 100.000 kr. til e-handel og digitalt boost af din virksomhed

Erhvervsstyrelsens SMV-pulje giver tilskud til private rådgivningsforløb vedrørende afklaring om digitale muligheder for e-handel, udvikling af businesscases eller implementering af nye teknologier.

Hvem kan søge SMV-puljen?

For at kunne ansøge om tilskud til digital omstilling eller E-handel, skal din virksomhed kunne karakteriseres som en lille eller mellemstor virksomhed med mellem 5 og 249 ansatte (SMV-status). Derudover skal digitaliseringsprocessen kunne tilføre en væsentlig ny viden til virksomheden.

I den digitale omstilling af din virksomhed kan tilskuddet på 100.000 kr. anvendes til indkøb af privat rådgivning til to forskellige forløb – potentialeafklaring eller implementering. På Erhvervsstyrelsens hjemmeside kan du finde et register over rådgivere som din virksomhed kan gøre brug af i projektet. Har du allerede en rådgiver, som ikke er på Erhvervsstyrelsens rådgiverliste, kan vedkommende søge om optagelse.

Erhvervsstyrelsen stiller et krav om medfinansiering ved enten at bidrage med et tilsvarende kontaktbeløb eller ved at stille virksomhedens timer til rådighed for projektet.

Den gode ansøgning

Det er afgørende, at du i ansøgningen redegør for din virksomheds vækstambitioner og de teknologiske udfordringer, der er forbundet med at realisere virksomhedens potentiale. Derudover skal det påvises, at din virksomhed er villig til at afsætte ressourcer til at hæve det teknologiske niveau, herunder have et økonomisk råderum til at indkøbe ny teknologi eller digitalisere eksisterende processer. Det anbefales, at det i ansøgningen tydeliggøres, hvorvidt puljemidlerne skal anvendes på:
- rådgivning om strategi og potentialeafklaring i forhold til investering i ny e-handelsteknologi, eller
- rådgivning om implementering af allerede indkøbt e-handelsteknologi.

Sådan ansøger du SMV-puljen

Du ansøger om tilskud til SMV-puljen på Erhvervsstyrelsens hjemmeside. I forbindelse med ansøgningsproceduren anbefales det, at din virksomhed tager kontakt til en rådgiver i det tværkommunale Erhvervshus, der kan hjælpe med ansøgningsprocessen og fortælle mere om mulighederne for tilskud.

Tilskudspuljen udmøntes efter først-til-mølle-princippet. Den første ansøgningsrunde udløber den 10. juni 2019, men i andet halvår af 2019 vil en ny tilskudsrunde blive lanceret med mulighed for at søge et tilskud på 25.000 kr.