Gemt

Det Sociale Frikort - Flere kan hjælpes ind i et arbejdsfællesskab

Landets mest udsatte borgere, fx hjemløse, får nu en ny mulighed for en hverdag tættere på arbejdslivet med alt, hvad det giver af selvværd og nye muligheder. Dansk Erhverv bakker op og peger på, at særligt bostederne kan spille en positiv rolle.

Nyhed

DANSK ERHVERV | SUNDHED & VELFÆRD - 17. JANUAR

Det Sociale Frikort - Flere kan hjælpes ind i et arbejdsfællesskab
Landets mest udsatte borgere, fx hjemløse, får nu en ny mulighed for en hverdag tættere på arbejdslivet med alt, hvad det giver af selvværd og nye muligheder.

Dansk Erhverv deltog den 7. januar i panel på Rådet for Socialt Udsattes konference om, hvordan frikortet skal komme godt fra stat.

Dansk Erhverv bakker op og peger på, at bosteder kan spille en positiv rolle ved at oplyse borgeren om mulighederne, men også gennem dialog med kommunerne åbne op for et bedre samspil mellem kommune, borger og lokale virksomheder og erhvervsmuligheder.

Fra årsskiftet kan en række udsatte grupper, som kommunen har tildelt et sociale frikort, således mulighed for at tjene op til 20.000 kroner skattefrit. Det sker i en to-årig forsøgsperiode fra 2019 og er bakket op af et enigt Folketing. Konkret skal det være ordinært og ustøttet arbejde og uden at indtægten fradrages i forsørgelsesydelser som kontanthjælp eller førtidspension eller andre indkomstafhængige offentlige ydelser, fx boligsikring.

Nem IT-portal til indberetning 
Det er kommunerne, der skal vejlede eksempelvis virksomheder om målgruppen og mulighederne for at bruge ordningen. Der er konkret oprettet en fælles IT-løsning. På www.socialtfrikort.dk kan arbejdsgiveren allerede nu tjekke om en borger er berettet til et socialt frikort, se restbeløb og indberette løn. 

Virksomheder har mulighed for at downloade et mærkat til fx hjemmeside eller lignende, som viser at man gennem anvendelse af Det Sociale Frikort også tager et socialt ansvar.

Du kan læse mere på nedenstående links:

Kontakt os