; ;
Gemt

18 mio. til ambitiøst løft af it-sikkerheden

Industriens Fond bevilger 18 mio. kr.  til en mærkningsordning for it-sikkerhed for danske virksomheder. Det betyder mere klarhed for både forbrugere og virksomheder. Det er Dansk Erhverv, SMVdanmark og Dansk Industri, som har søgt om midlerne til ordningen.

Nyhed

PRESSEMEDDELELSE - d. 31. oktober 2019

Det skal være nemmere for både forbrugere og virksomheder at få styr på it-sikkerheden. Derfor har Dansk Erhverv, SMVdanmark og Dansk Industri søgt om midler hos Industriens Fond til en mærkningsordning for it-sikkerhed målrettet danske virksomheder. 

Industriens Fond har netop godkendt ansøgningen på 18 mio. kr., så nu går arbejdet i gang. 

”Som kunde skal man nemt kunne se, om de virksomheder man handler hos, behandler personlige data ansvarligt. Samtidig skal det også være lettere for virksomheder at gøre opmærksom på, at de gør sig umage med it-sikkerheden,” siger Janus Sandsgaard, fagchef for IT og digitalisering i Dansk Erhverv.  

”Ambitionen er at give et meget tiltrængt og solidt løft af it-sikkerhed i erhvervslivet i bredeste forstand, styrke tilliden og ultimativt gøre it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse til en dansk styrkeposition,” siger Janus Sandsgaard, fagchef for IT og digitalisering i Dansk Erhverv.   

”Friske tal fra Danmark Statistik viser, at det især er de større virksomheder, der øger investeringerne i it-sikkerhed. Med dette initiativ vil vi være med til at brede indsatsen ud til hele erhvervslivet. Vi skal derhen, hvor it-sikkerhed er noget, vi forholder os til som en meget virkelig risiko på linje med analoge indbrud og fysiske lynnedslag”.  

Arbejdet ligger i fin forlængelse af anbefalingen fra regeringens Virksomhedsråd for IT-sikkerhed og har opbakning fra en stærk kreds, som bl.a. tæller både Tom Engly fra Tryg, der er formand i rådet, FSR, Dansk IT, Erhvervsstyrelsen samt Forbrugerrådet. 

Med en godkendt ansøgning i hånden går arbejdet nu i gang med at oprette et selvstændigt sekretariat, som skal varetage mærkningsordningen. Sekretariatet forventes at være på plads i løbet af første kvartal i 2020 

Se tal fra Danmark Statistik: Brud på it-sikkerhed i 27 pct. af store virksomheder.

Læs pressemeddelelsen fra Erhvervsministeriet: Nyt mærke for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse på vej.