{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
25. september 2019
Overvejer du, om du skal få din hjemmeside mobiloptimeret, så får du her et lille tip: Det skal du!
Forbruget flytter nemlig i hastigt tempo væk fra den stationære computer og over på lommecomputere, og det kan få konsekvenser for netbutikker, der ikke har taget højde for udviklingen, siger tidl. analysechef i FDIH, Simon Bjerremann.
”Jeg tror ikke, at der er mange netbutikker, der ikke har mobiloptimeret deres site, men har man ikke gjort det, så bør man gøre det, for smartphones har i de sidste mange år overtaget en stadig større del af e-handlen, og alt tyder på, at det vil fortsætte.”
Selv om det kræver ressourcer at tænke de nye købsvaner ind i arbejdet, så er udviklingen med mere handel på smartphones god for butikkerne. Forbrugere, der handler via smartphones, handler nemlig oftere end andre forbrugere.
”Den væsentligste årsag til at handle på nettet er, at det er nemt, og med smartphones bliver det endnu nemmere, fordi du kan handle, når og hvor du vil.”
Fakta: Mere end 80 % af besøgene på Zalandos hjemmeside kommer fra en mobil enhed, og næsten 70 % af alle bestillinger afgives fra en mobil enhed.
Ifølge analysechefen er det forbrugernes ønske om en nemme og fleksible indkøbsmuligheder, der får flere til at anvende deres smartphone.
”Det ønske er markant hos de yngre forbrugere og børnefamilierne, der er klart den mest mobile forbrugergruppe. Det kan også ses ved, at det er babyudstyr, tøj og mad, der oftest bliver købt via en smartphone.”
På baggrund af tallene har vi bedt senior UX-arkitekt Allan Syndergaard fra Hesehus om at komme med tre gode smartphone-råd til netbutikkerne.
1. Design til mobilen først og optimér derefter opad
Designprincippet ’Mobile First’ har aldrig været mere vigtig end nu. Hvis I som netbutik starter med at tænke desktop, kommer I pr. automatik til at ’skære ind’ på mobil, hvilket i høj grad kan gå ud over brugeroplevelsen. Lister, knapper, funktioner, tekstbudskaber – alt bør starte mobilt for at opnå det optimale design til løsningen, der medfører en nem og gnidningsfri brugeroplevelse for jeres målgruppe. Brugertest løbende jeres designs – gerne i det simple prototypestadie.
2. Gør det nemt at finde og søge efter produkter
Det er i virkeligheden ganske simpelt - som sagt af UX-ekspert Jakob Nielsen: ”Hvis brugerne ikke kan finde produktet, køber de det heller ikke”. Derfor er navigation og søgning alfa omega i en god e-handelsløsning – især på mobil, hvor brugerens opmærksomhed er langt lavere end på desktop. Implementér derfor en velovervejet navigation, der er struktureret og organiseret, så den er logisk for målgruppen (udfør gerne test undervejs). Implementér ligeledes en søgemotor, der understøtter ’søgeforslag’ – altså hjælp til søgningen i stedet for blot produktvisninger.
3. Gør betalingsforløbet simpelt og nemt at komme igennem
Hold antallet af steps og felter i betalingsforløbet til kun det absolut nødvendige og præsentér det på en simpel og overskuelig måde. Gør det nemt at udfylde felter eller at logge ind og hjælp også brugeren løbende med hurtigt at spotte, hvad der er påkrævet samt eventuelle indtastede fejl. Implementér de betalingsmuligheder – udover de sædvanlige – der virker ’naturlige på mobil’ såsom MobilePay, Apple Pay etc.
Artiklen blev oprindeligt publiceret på fdih.dk