; ;
Gemt

Nyt laboratorium for digitalisering af detailhandlen

05. august 2020

Den 16. juni 2020 åbnede Lyngby RetailTech Lab, der skal afprøve nye teknologiske løsninger i tæt samspil med iværksættere, forbrugere og detailhandlen. Testcenteret er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og en række stærke lokale og nationale partnere, herunder Dansk Erhverv.

I løbet af de næste år skal Lyngby RetailTech Lab være rammen for et nationalt teknologicenter, hvor detailbranchen i samarbejde med iværksættere, studerende og kunder skal finde løsninger på de udfordringer, branchen står over for.

Detailbranchen har længe været presset af et øget onlinesalg, og højere digitale krav fra forbrugerne er bare én af de udfordringer, som testcenteret skal finde løsninger på. Der er brug for nytænkning inden for detailhandlen, og tanken er at forene den klassiske butik med e-handlen, så der fremover ikke er det samme store skel mellem online og fysisk handel.

Derudover mangler iværksættere, med en god idé til branchen, en testplatform, der understøttes af forskere og uddannelsesinstitutioner. Lyngby RetailTech Lab skal således både være et sted, hvor detailbranchen kan søge inspiration, og hvor iværksættere kan teste nye ideer på branchen. Samtidig skal labbet inddrages i undervisningen i form af workshops og case-forløb for studerende fra blandt andet DTU og CPH Business.

”Vi skal give iværksættere og forskere de bedste muligheder for at teste og udvikle teknologier til detailbranchen, så detailhandlen i Danmark kan komme med på digitaliseringsbølgen og være med til at definere fremtidens detailhandel. Det er et win-win for alle parter. RetailTech Lab i Lyngby skal være en national sandkasse og et udstillingsvindue, hvor vi kan inddrage borgere og besøgende i test i tæt samarbejde med forskere, studerende og iværksættere. Vi vil glæde os til at rulle labbet ud i byen og invitere alle interesserede fra hele landet med ombord,” udtaler direktør Marianna Lubanski, Science City Lyngby.

På åbningsdagen kunne blandt andet administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, opleve det første hold af iværksættere fremvise idéer og teknologier. I øjeblikket er der 14 teknologier fordelt på både startups og etablerede virksomhed, der blandt andet udvikler intelligente alarmer, virtuelle prøverum og nye betalings- og leveringsløsninger.

Læs om alle virksomhederne her: RetailTech Lab - Fremtidens butik.

I Dansk Erhverv ser vi frem til samarbejdet med Lyngby RetailTech Lab og en øget digitalisering af detailhandlen i Danmark. Testcenteret vil løbende indbyde til inspirationsture og gå-hjem-møder, samt hjælpe større butikskæder med at afprøve nye teknologiske løsninger i deres butikker. 

Hvis du vil være med til at afprøve nye teknologier, så kig forbi RetailTech lab på 1. sal i Lyngby Storcenter, eller se mere på hjemmesiden: RetailTech Lab - Fremtidens butik.