; ;
Gemt

På vej: Ny guide til klimaregnskabet fra Dansk Erhverv, EY og Global Compact

11. august 2020

Det kan være svært at finde tid og ressourcer til at beregne sin virksomheds CO2-udledning. Den nye guide er tænkt som en nem indgang til klimaarbejdet.

På grund af danske virksomheders position i de globale værdikæder, eksport af konkrete klimavenlige løsninger og mange samarbejdspartnere over hele kloden, råder vi i Danmark over en handlekraft, som langt overstiger vores størrelse. Hvis potentialet skal forløses, kræver det dog, at alle sektorer og brancher i Danmark går ambitiøst til værks. Og at sætte nye mål, eksempelvis for CO2-reduktion, kræver, at du kender status quo.

Ifølge en undersøgelse af danske virksomheders klimaindsats fra januar 2020 arbejder 6 ud af 10 virksomheder med at mindske deres klimapåvirkning. Men når det kommer til beregninger og målsætninger for klimapåvirkningen, er der tale om væsentligt færre virksomheder. Omtrent 1 ud af 10 foretager beregninger af virksomhedens CO2-udledning eller sætter konkrete mål for at mindske sin udledning. Mange har svært ved at finde tid og ressourcer til at påbegynde arbejdet, og flere af klimapartnerskaberne peger blandt andet på, at det er de globale effekter og værdikæder på tværs af landegrænser, som er mest udfordrende for virksomhederne.

Derfor laver Dansk Erhverv, EY og FN Global Compact-netværket i Danmark nu en guide, som kan anvendes af alle virksomheder og organisationer uanset størrelse til at komme i gang med at beregne klimapåvirkningen og udledningen af drivhusgasser. Guiden er især tænkt som en nem indgang til klimaarbejdet for mindre virksomheder.

Guiden lanceres den 21. september 2020, og ved at sende en mail til JOR@danskerhverv.dk vil du modtage guiden, så snart den er på gaden.