Gemt

Dansk Erhverv glæder sig over stimulipakke

03. december 2020

Onsdagens brede politiske aftale om en stimulipakke er en god én af slagsen, vurderer Dansk Erhverv. Nu er det vigtigt, at de erhverv, der hårdest ramt, bliver adresseret.


Et flertal i Folketinget blev onsdag enig om en aftale, der indebærer udbetaling af de sidste indefrosne feriepenge i foråret, forlængelser af hjælpepakker til marts og en gennemførelse af aftale om genstart af dansk eksport.

”I Dansk Erhverv er vi glade for aftalen og for initiativerne. Vi har længe talt for såvel udbetalingen af de sidste indefrosne feriepenge til foråret, lige som det er rigtig godt, at hjælpepakkerne med kompensation nu løber frem til marts. Det giver virksomhederne et bedre overblik over, hvad fremtiden bringer, og gør det lidt lettere at planlægge i en ellers ganske uforudsigelig og derfor svær tid for dem. Endelig er coronavirussen verdensomspændende, og mange af vores store eksportmarkeder som for eksempel USA er hårdt ramte. Derfor er det også både vigtigt og nødvendigt, at dansk eksport får et løft,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv har været en del af arbejdet med den nye stimulipakke via deltagelse i regeringens genstartsteams. Dansk Erhverv har bl.a. arbejdet for en ambitiøs ramme for den kommende life science strategi.

Et sandt rædselsår
Brian Mikkelsen påpeger, at det er vigtigt, at der fremadrettet kommer tiltag rettet mod de erhverv, som er hårdest ramt.

”Det er hoteller, restauranterne og hele oplevelsesbranchen, som har haft et sandt rædselsår. Derfor er det særligt vigtigt, at der i en nær fremtid kommer tiltag, som hjælper dem. I Dansk Erhverv foreslog vi allerede i påsken et boligjoblignende fradrag for eller vouchere til eksempel en restaurant, ophold på et hotel eller brug af en af de mange fantastiske muligheder for at få store oplevelser, som Danmark har at byde på. Det vil i højere grad betyde, at for eksempel de udbetalte feriepenge vil blive brugt i netop i de brancher,” siger Brian Mikkelsen.

Ambitiøs økonomisk ramme for ny life science strategi
Der afsættes med eksportpakken 70 mio. kr. over 3 år til den kommende life science strategi.

”Life science branchen spiller en helt afgørende rolle for dansk økonomi og patientbehandling. Derfor er jeg utroligt glad for, at der i Folketinget er bred enighed om en ambitiøs ramme for den kommende life science strategi. Det er nemlig vigtigt, at vi målrettet arbejder for at skabe de bedste rammevilkår for dansk life science, for den internationale konkurrence er hård. Foruden life science strategien er det afgørende for life science branchen, at vi eksempelvis får en kronikerplan samt et permanent FoU-fradrag på 130 pct. uden loft – det har vi arbejdet for i årevis i Dansk Erhverv,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os