Gemt

Overenskomst på plads for godt 150.000 butiksansatte

Dansk Erhverv og HK HANDEL har netop indgået en ny treårig overenskomst for mere end 150.000 butiksansatte.

Nyhed

Tirsdag er Dansk Erhverv og HK HANDEL blevet enige om en fornyelse af butiksoverenskomsten. Aftalen ligger på samme økonomiske niveau som de øvrige minimallønsfornyelser på det private arbejdsmarked. Der gives blandt andet årlige minimallønsstigninger på 2,5 kroner pr. time, en procent yderligere i fritvalgslønkontobidrag pr. år og tre ugers yderligere betalt forældreorlov til faren.

”Det har været nogle lange forhandlinger, men det skal det også være. Ud fra de givne forudsætninger vil jeg sige, at vi fra Dansk Erhvervs side er tilfredse med resultatet, men vi må også sige, at aftalen i vores optik er i den dyre ende af skalaen,” siger Laurits Rønn, viceadministrerende direktør i Dansk Erhverv.

Mere fleksibilitet og et digitalt løft
Laurits Rønn lægger særligt vægt på, at aftalen indeholder fleksibilitetsforbedringer for arbejdsgiverne, og at der nu er blevet indgået en treårig aftale. Desuden er der indgået en aftale om oprettelse af et videnscenter for digital handel og bæredygtighed.

”Hvis vi også i fremtiden skal sikre, at dansk detailhandel står stærkt, så skal virksomheder og medarbejdere have øget fokus på bæredygtighed og digitalisering. Sammen med HK HANDEL vil vi oprette et videnscenter for digital handel og bæredygtighed. Danmark er en stor handelsnation – blandt andet fordi vi altid har evnet at tilpasse os nye konkurrencesituationer. Centeret vil have fokus på, at virksomhederne og medarbejderne i detailhandlen blandt andet på det digitale felt kan tage konkurrencen op. Vi er glade for tage vores del af ansvaret og løfte sammen med HK HANDEL,” siger Laurits Rønn.

Den nye overenskomst træder i kraft fra 1. marts 2020.

Orientering om fornyelse af butiksoverenskomsten 2020-2023

pdf

Download

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef