; ;
Gemt

Vejpakken er endelig en realitet

09. juli 2020

Så skete det endelig. Europa-Parlamentet stemte den sidste del af EU's vejpakke igennem. Det skaber ens regler for alle transportaktører i Europa og giver mulighed for at komme videre med alle de mange andre transportsager, der har ligget og ventet.

Nu er der forhåbentlig sat punktum for en stor del af det kludetæppe af forskellige regler, som vi har haft i Europa, så det indre marked kan fungere bedre på transportområdet.

Det har været en mangeårig proces, som vi nu langt om længe kan lægge bag os. Nu er det tid til at få implementeret reglerne og få dem håndhævet ens i hele EU. Næste opgave er den europæiske infrastruktur, der skal styrkes og udbygges, så vi kan sikre, at mobilitet, klima og Europas vækst følger med udviklingen”, fortæller Jesper Højte Stenbæk, fagchef for transport og infrastruktur hos Dansk Erhverv.

Med gårsdagens historiske vedtagelse af vejpakken ser vi nu frem til, at der kommer gang i vigtige projekter som for eksempel power-to-X og de transeuropæiske TEN-T netværk, så vi få hjulene til at rulle og investere os ud af den nuværende situation, som coronakrisen har sat os i. God og effektiv transport og mobilitet er en af nøglerne til at komme styrket ud på den anden side,” afslutter Jesper Højte Stenbæk.

Dele af vejpakken vil træde i kraft nu løbende over sommeren. Resten af pakken træder i kraft, efterhånden som delelementerne bliver implementeret.

Kontakt

Transport

Christoffer Greenfort

Chefkonsulent