;
Gemt

Danskernes arbejdede godt 10 mio. timer mindre under viruskrisen

Danmarks Statistik har mandag offentliggjort arbejdstidsregnskabet for første kvartal. Det er overraskende læsning, der viser, at arbejdstiden kun faldt med 1% i første kvartal, svarende til et fald på 10,2 mio. timer.

Nyhed

15. juni 2020

Danmarks Statistik har mandag offentliggjort arbejdstidsregnskabet for første kvartal. Det er overraskende læsning, der viser, at arbejdstiden kun faldt med 1% i første kvartal, svarende til et fald på 10,2 mio. timer. Da finanskrisen var på sit højeste i andet kvartal 2009 faldt arbejdstiden til sammenligning med 2,7%, svarende til 22,3 mio. timer.

Med tanke på at viruskrisen ramte dansk økonomi med lammende styrke i marts er det ærligt talt overraskende at faldet i danskernes arbejdstid ikke har været større. Ledigheden steg særligt voldsomt i starten af viruskrisen og tusindvis af danskere blev hjemsendt på lønkompensation. Dertil oplevede flere, at de måtte gå ned i tid.

Det er derfor også værd at slå fast, at dagens tal er foreløbige og opgjort med en betydelig usikkerhed. Vi vil desværre ikke blive overrasket, hvis dagens tal bliver nedjusteret i forbindelse med næste offentliggørelse. Det bliver derfor også lidt af en gyser at følge udviklingen i danskernes arbejdstid. Men står dagens tal for troende, så har arbejdsmarkedet udvist en overraskende stor robusthed over for viruskrisen.

Kontakt

Politik og Analyse

Tore Stramer

Cheføkonom
Medarbejderprofil