; ;
Gemt

Danskernes sommeradfærd kan give oplevelsesøkonomien et tiltrængt boost

26. maj 2020

280.000 danskere er beskæftiget som følge af oplevelsesøkonomisk aktivitet i Danmark, blandt andet på festivaler, restauranter/natteliv, hoteller, kongrescentre, detailhandel og kulturinstitutioner. Derfor er det afgørende, at politikerne sætter alle sejl ind på at få oplevelseserhvervet på benene igen, og danskerne spiller selv en hovedrolle, udtaler Lars Ramme Nielsen, chef for turisme- og oplevelse i Dansk Erhverv.


”Danskerne kan gøre en enorm forskel til sommer. De kan klaske to fluer med ét smæk: udvise samfundssind og være med til at redde turisme- og oplevelseserhvervet. Dansk Erhverv har 7 tips til, hvad danskerne kan gøre. De kan blandt andet booke direkte hos overnatningsstedet, sprede deres ferie mere ud og generelt booste deres forbrug på oplevelser. Og så venter der fantastiske hotelophold i hovedstaden og de store byer, som kigger langt efter udenlandske gæster for tiden,” siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme- og oplevelse i Dansk Erhverv.

Han peger dog samtidig på, at selvom danskerne vil kunne gøre en stor forskel, så er der stadig forhold, der gør, at genrejsningen af det danske turisme- og oplevelseserhverv risikerer at blive lang.

”De danske grænser har været lukket i snart tre måneder, det kan mærkes i kasseapparaterne allerede nu, da udenlandske turister lægger knap 55 mia. kroner om året i Danmark. En åbning af grænserne mod vores nabolande vil mindske den økonomiske hovedpine for kystturismen, men for København og den internationale turisme er perspektiverne dystre. København lever af et større miks af nationaliteter, ankomster via fly og erhvervsturister til forretningsmøder og store kongresser og konferencer. Det bliver en dyr og svær tid for hele værdikæde af aktører, der tiltrækker og servicerer de udenlandske ferie- og erhvervsturister i Danmark."

Læs: Dansk Erhverv - 7 ting du kan gøre for at redde sommerturismen

Målrettet fradrag vil få erhvervet på skinnerne igen
Dansk Erhverv ser behov for målrettede initiativer til for at sikre, at turisme- oplevelses-og kulturerhvervet kommer tilbage på skinnerne. For mange turisme- og oplevelsesvirksomheder vil forlængelse af pakkerne, som der arbejdes med i øjeblikket, være nødvendigt, men der er også behov for specifikke initiativer. Derfor foreslår Dansk Erhverv at udvide boligjobordningen, så den også omfatter turisme, oplevelser og kulturtilbud.

Det vil betyde, at danskerne får et kontant fradrag for fx hotelophold, restaurantbesøg eller teaterture, som de kan indberette hvert år med årsopgørelsen. Det foreslås, at fradraget øges med 19.000 kroner per dansker, så det ender på 40.000 kroner i alt.

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil