Gemt

Genstart af Danmark

14. maj 2020

Danmark er gradvist ved at genåbne. Tiden er nu til, at vi ser på de reform- og finanspolitiske tiltag, der er nødvendige for at få gang i væksten og den danske økonomi igen.

I Dansk Erhverv arbejder vi med afsæt i fire pakker, der tilsammen kan understøtte de fire ben i BNP – det private forbrug, det offentlige forbrug, investeringer og eksport af varer og ydelser.

Anbefalingerne og forslagene i pakkerne kan alle være med til fremme genstarten af Danmark, sikre fremgang for dansk økonomi og varige forbedringer, som medvirker til øget optimisme, jobsikkerhed og højere indenlandsk forbrug.


 

Pakke 1: Vi skal have gang i forbruget

Dansk økonomi er i knæ. En fokuseret forbrugspakke skal holde hånden under danske arbejdspladser i de særligt hårdt ramte brancher og øge det indenlandske forbrug. Præsenteret den 12. aprilSe og læs mere om de i alt 7 forslag her.

Pakke 2: Konkurrenceevnen for dansk erhvervsliv skal forbedres

En erhvervspakke med 12 konkrete forslag, der fjerner omkostninger, afvikler bureaukrati og fremmer investeringer i idéer og forskning. Vi skal skabe nye arbejdspladser, sikre genansættelser og få gang i eksporten. Præsenteret den 24. april. Se og læs mere om de 12 forslag her.

Pakke 3: Grøn handlekraft - investeringspakke med grøn profil 

Investeringspakke, der skal sikre grønne, offentlige og private investeringer. Investeringerne skal bidrage til at genrejse økonomien og samtidig bidrage til den grønne omstilling. Se og læse mere om Dansk Erhvervs 18 forslag her.

Pakke 4: Reformpakke der fremmer handlekraften 

Dansk Erhverv kalder på en reformdagsorden. Forslagene vil øge væksten og velstanden til gavn for den fælles velfærd og danskernes økonomiske sikkerhed.

Pakke 1: Vi skal have gang i forbruget

pdf

Download

Pakke 2: Konkurrenceevnen for dansk erhvervsliv skal forbedres

pdf

Download

Pakke 3: Grøn handlekraft

pdf

Download

Kontakt os

Har du spørgsmål til Dansk Erhvervs forslag?

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyheder fra Dansk Erhverv, giver du samtykke til at modtage faglige og politiske nyheder og analyser, samt efter omstændighederne tilbud om kurser, netværk, konferencer og andre events, der i nogle tilfælde leveres af eller i samarbejde med vores partnere. Du vil også kunne modtage information om rabat på produkter og services i vores medlemsfordelsprogram.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs mere om vores persondatapolitik her.