Gemt

Grænseåbning handler om milliarder og tusindvis af job

15. maj 2020

Nye beregninger fra Dansk Erhverv viser, at der står meget på spil i forhold til, hvornår og hvordan Danmarks grænser bliver åbnet.

 

Diskussionen om grænseåbning er politisk brandvarm. Nye beregninger fra Dansk Erhverv viser, at spørgsmålet har stor betydning for Danmark.

”Vores beregninger viser, at en grænseåbning kan give en gevinst på 40 milliarder og være med til at rede i omegnen af 40.000 danske job. Det er voldsomme tal, og set i lyset af den aktuelle corona-krise understreger de i dén grad, hvor vigtigt det er, at vi får åbnet grænserne,” siger Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv.

Beregningerne er lavet med samme tal og metode, som Finansministeriet og den økonomiske ekspertgruppe har brugt til at regne på selve genåbningen.

Tyskland betyder næsten det hele

Beregninger viser desuden krystalklart, at når det handler om dansk turisme, så er der ingen turistgrupper, der er i nærheden af at have samme betydning som tyskerne.

”Ud af de årligt i alt 56 millioner turistovernatninger står tyskerne for næsten 17 millioner. Nordmændene er nummer to med godt to millioner overnatninger. Så selv om vi ikke får lukket op for gæster fra hele verden, så vil en åbning for foreksempelvis tyskere og nordmænd få en meget stor og positiv betydning,” siger Tore Stramer.

En hel eller delvis grænseåbning forudsætter, at det vurderes sundhedsmæssigt forsvarligt af de relevante myndigheder.

Læs artiklen i Berlingske 15. maj 2020: Nye beregninger: Grænseåbning vil redde tusindvis af job og give milliardgevinst

Kontakt os

Politik og Analyse

Tore Stramer

Cheføkonom
Medarbejderprofil