Gemt

Brian Mikkelsen: Ris og ros til statsministerens åbningstale

06. oktober 2020

Dansk Erhverv drysser både ris og ros ud over statsministerens åbningstale. Ris for øget beskatning af erhvervslivet i en tid, hvor der er brug for at styrke virksomhedernes vilkår. Ros for fokus på varslingssystem, digitalisering og klima.

 

Tidligere i dag afholdt statsministeren den traditionelle åbningstale, hvor hun kom ind på nogle af de ting, som regeringen finder særligt vigtigt i det kommende Folketingsår. Naturligvis var erhvervslivet et af omdrejningspunkterne, men der udestod svar på, hvordan Danmark bliver verdens bedste land at drive virksomhed i.

”Statsministeren blev jo til vores årsdag spurgt om hvorvidt, der var for lidt fokus på, hvordan pengene skal tjenes. Hendes svar var et kort og klart ”ja”. Og det er jo vigtigt, at vi også taler om, hvordan vi tjener pengene. I Dansk Erhverv arbejder vi hårdt for at dreje debatten i netop den retning. Derfor må jeg også sige, at hvis vi for eksempel tager finansieringen af såkaldte Arne-reform, så trækker det klart i den gale retning, at regeringen vil hente en kvart milliard fra virksomhederne, og at aktieavanceskatten står til at stige. Erhvervslivet holder også for, når det drejer sig om finansieringen af politireformen. Her må jeg sige, at tiden er til at styrke dansk erhvervsliv, ikke svække det. Vi har en vision om, at Danmark skal være verdens bedste land at drive virksomhed i. Disse initiativer går den modsatte vej. Det er særdeles skidt og usundt for Danmark,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Varslingssystem på vej

Men statsministeren løftede også sløret for, at der nu kommer et varslingssystem, så virksomheder og borgere fremover kan se, hvilke restriktioner der følger med bestemte smittetal.

”Det er en fantastisk nyhed, at der nu kommer et varslingssystem. Det har længe været et stort ønske fra vores side erhverv, fordi det giver mere forudsigelighed. Coronaen og den usikkerhed og de restriktioner, der har fulgt med, har gjort det meget sværere for mange virksomheder at drive forretning. Når vi nu ved hvilke restriktioner, der følger med et bestemt smittetal, så kan man langt bedre indrette sin forretning efter dette,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

 

Klik her for at se video: https://www.danskerhverv.dk/videoer/2020/oktober/folketingets-abning-2020-taler-vi-lidt-for-meget-om-at-bruge-pengene-og-lidt-for-lidt-om-at-tjene-dem/

 

Digitalisering er fremtiden

Fra Dansk Erhvervs side er der desuden tilfredshed med statsministeren fokus på digitalisering som en nøgle til, hvordan Danmark skal komme videre.

”Det kan næsten ikke siges mere præcist, end at vi ikke bare skal genoprette fortiden, men at vi skal sætte endnu mere strøm til fremtiden. Dansk Erhverv er helt enige i, at Danmark har brug for en ny digitaliseringsstrategi. Ambitionen må være, at vi er absolutte frontløbere, når det gælder digitalisering. For det er dét, der er verdens og Danmarks fremtid,” siger Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen tilføjer, at han glæder sig over statsministerens melding om, at klimavejen ikke må være hverken dyr eller uoverskuelig, og at der særligt skal satses på grøn forskning.