{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
28. oktober 2020
Et politisk flertal er i aftes blevet enige om en aftale, der forlænger hjælpepakkerne frem til den 31. januar. Flere udvidelser af ordningerne er en del af aftalen. For eksempel bliver kompensationsordningen for faste udgifter udvidet, så adgangskravet til omsætningsnedgang går fra 35 procent til 30 procent. Desuden bliver den maksimale kompensationsgrad for mindre virksomheder opjusteret til 90 procent.
”Vi har i Dansk Erhverv netop efterlyst, at aftalen rakte ind i næste år, så virksomhederne ved, hvad de har at holde sig til og kan planlægge derefter. Det er nu sket, og det er godt. Samtidig ser vi frem til præsentation af et varslingssystem og mener, at politikerne bør blive enige om at udbetale de resterende feriepenge. Begge dele er noget, vi længe har efterlyst i Dansk Erhverv. Endelig er det positivt, at man åbner for en dvaleordning for de virksomheder, som de facto er lukket af restriktionerne,” siger Brian Mikkelsen.
Samtidig er det også positivt, at der er blevet bedre muligheder for leverandører til private begivenheder at få kompensation.
Mangler konkret hjælp til de hårdest ramte brancher
Brian Mikkelsen påpeger dog, at aftalen ikke indeholder nok og konkret hjælp til for eksempel hotellerne, restauranterne, nattelivet og rejsebranchen, som netop har været allerhårdest ramt af coronakrisen og fortsat ligger ned.
”Lige her synes vi, at der mangler noget. Store dele af turisme- og oplevelsesbranchen er i særklasse hårdt ramt af krisen og restriktioner, og der skal gøres langt mere, hvis de skal komme helskindet ud af krisen. Det gælder fx hoteller, serveringssteder, rejsebranchen og disse branchers underleverandører. Der bliver behov for at se på et højere loft over støtte til disse brancher, lønkompensation og en mere tilgængelig dvaleordning, der omfatter flere brancher, og hvor man kan nedlukke dele af sin virksomhed,” siger Brian Mikkelsen.
Dansk Erhverv mener, at der bl.a. er brug for forbedringer eller yderligere klarhed på følgende punkter:
Læs hele aftalen her: Aftale om udvidelse af hjælpepakker
Aftalepartierne noterer sig, at en række erhvervsmæssige aktiviteter aflyses eller ikke afholdes som følge af COVID-19-restriktioner. Som følge heraf må en række virksomheder anses for de facto tvangslukkede. Dette gælder allerede for dele af nattelivet, men bør fremover også gælde for blandt andet messeaktivitet. Aftalepartierne er derfor enige om, at sådanne aktiviteter bør omfattes af Sundheds- og Ældreministeriets Bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndtering af COVID-19. Det skal muliggøre, at virksomheder, der de facto er tvangslukket, får adgang til kompensationsordningerne for selvstændige og faste omkostninger på samme vilkår som andre tvangslukkede virksomheder, ligesom virksomhederne kan sende deres medarbejdere hjem med lønkompensation, hvis de ikke har omsætning. Dermed kan disse virksomheders aktiviteter siges at være i en form for ”dvale”. Regeringen vil inden medio november se på, om der er andre erhvervsmæssige aktiviteter, der tilsvarende kan siges af være de facto tvangslukkede og ikke har omstillingsmuligheder, og som juridisk og administrativt vil kunne omfattes af lønkompensationen for de tvangslukkede. Regeringen vil inddrage arbejdsmarkedets parter i arbejdet.