; ;
Gemt

Amazon introducerer Buy-now Pay-later

30. august 2021

I et lidet overraskende træk har den amerikanske e-handelsgigant valgt at tilbyde sine kunder mulighed for at betale for deres køb i rater. Buy-now Pay-later markedet vokser markant globalt, men i Danmark er det stadig en meget lille del af forbrugerne, der benytter sig af det.

Amazon har indgået et samarbejde med Affirm, der giver e-handelsgigantens kunder mulighed for at opdele betalingen for deres køb i månedlige rater. Betalingsmuligheden som kaldes Buy-Now Pay-Later (BNPL) bliver allerede testet hos udvalgte kunder og vil i de kommende måneder blive rullet yderligere ud. Det skriver New York Times.   

Amazon er ikke helt uerfaren på BNPL-området, og tilbyder løsningen i Australien og for udvalgte kunder, der køber bestemte produkter. 

Gigantens nye tiltag får ikke e-handelsdirektør i Dansk Erhverv, Niels Ralund, til at falde ned af stolen af overraskelse.  

”Det er vel nogenlunde lige så chokerende, som at onsdag kommer efter tirsdag, at Amazon nu også for alvor hopper med på BNPL-toget. Markedet er støt voksende og derfor er det naturligt, at en af verdens største netbutikker også tilbyder det.” 

"Det er vel nogenlunde lige så chokerende, som at onsdag kommer efter tirsdag, at Amazon nu også for alvor hopper med på BNPL-toget."

- Niels Ralund

Han vurderer, at aftalen mellem Affirm og Amazon får betalingsløsningens popularitet og udbredelse til at vokse yderligere. 

”Vi ved, at når Amazon lancerer noget nyt, så smitter det af på, hvad andre virksomheder gør, og hvad forbrugerne forventer. Derfor tror jeg, at flere virksomheder nu vil overveje at introducere BNPL.” 

Fordobling på fire år 

Globalt er der et hav af forskellige betalingsløsninger, så om man foretrækker wallets, betalingskort, direkte bankoverførsler eller noget helt fjerde afhænger i høj grad af det land man bor i, ifølge The Global Payments Report 2020 fra Worldpay.   

Analysen viser dog, at det globale marked for BNPL er støt stigende og forventes at have fordoblet sin andel af betalingerne i e-handel fra 2020 til 2024. 

Jeg tror dog, at vi langsomt men sikkert vil se, at afbetalingsløsningen vokser i de kommende år – det vil være mærkeligt, hvis udviklingen i Danmark trodser den globale.

- Niels Ralund

Selvom der er et stadigt stigende fokus på BNPL, så udgør løsningen en meget lille del af betalingerne i Danmark. I 2020 var det således under 1 % af alle betalinger på nettet, der blev betalt på denne måde. 

”Betalingsmarkedet i Danmark er forholdsvist trægt, og der sker ikke voldsomme ændringer i løbet af kort tid. Jeg tror dog, at vi langsomt men sikkert vil se, at afbetalingsløsningen vokser i de kommende år – det vil være mærkeligt, hvis udviklingen i Danmark trodser den globale,” siger Niels Ralund.   

Grafik: betalingsformer ved e-handel, E-handelsanalysen 2020.

Worldpay vurderer, at BNPL i de kommende år vil opleve forholdsmæssig større vækst end andre betalingsformer. I Europa vil det betyde, at BNPL i 2024 samlet set vil tegne sig for 13,6 % af e-handelsbetalingerne. 

Kontakt

Digital Handel

Niels Ralund

E-handelsdirektør
Medarbejderprofil