{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Pernille Hippe Brun har skabt en forretning, der fra dag ét er tilpasset til at servicere globale virksomheder i høj vækst. I en støt stigende globaliseret verden opererer flere og flere virksomheder globalt. Når de skal købe produkter og services, foregår det enten fra de enkelte landekontorer eller centralt fra virksomhedens hovedkontor.
12. august 2021
Erhvervscoaches har hidtil været en service, der har været forbeholdt de få, og som oftest har været nationalt forankret. Med Sessions service, får globale virksomheder mulighed for at tegne en fælles abonnementsløsning for hele virksomheden uanset hvor i verden deres ansatte befinder sig. Det er både en god forretning for Session coaching og for de globale vækstvirksomheder.
Globalt udsyn
”Danske virksomheder er globale. De har globale medarbejdere, og så arbejdes der på tværs af landegrænser, forskellige tidszoner og mange kulturer. I dag har de fleste et globalt udsyn på den ene eller den anden måde,” slår Pernille Hippe Brun, grundlægger af Session, fast 5 minutter inde i interviewet. For med hendes iværksætteridé om en global coaching platform, har det globale udsyn været en selvfølgelighed fra dag ét. Derfor går Pernille Hippe Brun op i, at hendes coaches på platformen har stor interkulturel forståelse, men samtidig kan dykke ned i den enkeltes behov:
”Det driver mig at gøre min virksomhed skalerbar og global. Coaches, strategifolk og konsulenter er dygtige til at levere, men du er ofte afhængig af én person og in-person. I min optik har hele verden brug for coaching, ikke kun de privilegerede i en virksomhedsledelse. Organisationerne flytter sig kun, hvis vi leverer et produkt, der kan flytte deres medarbejdere. Der sker meget i verden i dag, som folk ikke er forberedt på. En god erhvervscoach kan hjælpe medarbejdere og ledere med at navigere i det moderne arbejdsliv. De skal kunne træffe gode beslutninger, kommunikere med gennemslagskraft og samarbejde på en konstruktiv måde.
Hun fortæller, at det har været let at tænke globalt fra starten af.
”Som sagt er virksomheder jo globale i deres natur, eller bør være det, da Danmark jo reelt set er et meget lille land med begrænset hjemmemarked. Jeg har selv boet og arbejdet forskellige steder i verden, og tænkte derfor fra starten af på behovet for at kunne levere globalt. Det betyder, at jeg ikke udelukkende ansætter coaches fra Danmark, tværtimod. De er fra hele verden, så vi kan levere globalt. På samme måde er dem, jeg ansætter til marketing, salg, design og programmering heller ikke “kun” fra Danmark. Jeg tager de bedste, og kan prøve dem af gennem platforme som Upwork eller Fivvr før jeg beslutter, om vi vil gå videre med en mere fast tilknytning til min virksomhed. Samtidigt foregår det hele online. Det gør, at jeg ikke har store udgifter til kontorer og faste månedslønninger, hvilket gør min forretning mere bæredygtig og resilient på sigt. Det er ikke fordi jeg ikke vil fastansætte, men jeg vil have fleksibiliteten og sikkerheden for, at folk leverer, og jeg vil ikke sætte mig hårdt med høje huslejer på matrikler, som folk alligevel ikke længere vil møde ind til. Det går fint med det fjerne arbejde, også i min forretning, og hvis din mission og vision er stærk nok, kan du sagtens få folk med dig, selvom de ikke har får en traditionel lønseddel eller har fast gang i dine lokaler”.
Behov for øget fokus på tryghed for iværksættere
Mange vælger iværksætterlivet fra på grund af manglende tryghed og en frygt for, at mængden af bureaukratiske opgaver er for stor og uoverskuelig. Livet som iværksætter er i hård konkurrence med det trygge lønmodtagerliv i Danmark. Vi har et velfungerende arbejdsmarked for lønmodtagere, hvor det er nemt at komme i job, og hvor der er gode vilkår for løn, ferie og pensionsordninger. Det betyder, at Danmark har en meget lille andel af iværksættere. Pernille Hippe Brun fortæller følgende om sin oplevelse med at være iværksætter:
”Man er ret alene som iværksætter. Det kan være utroligt angstprovokerende at tage springet og se sit hjerteblod lykkes eller fejle. Det mindset, der gør om du lykkes som iværksætter eller ej, handler om at turde kaste sig ud i det, prøve det af, fejle, lære af fejlene, fejre succeserne og komme videre. At prøve ting af - hurtigt - lære af de eksperimenter, du laver, hvor nogle er gode og viser sig at holde, og nogle bare ikke spiller. “
Derfor har vi i Danmark brug for at skabe incitament til, at idérige danskere vil tage springet fra lønmodtager til iværksætter. Det handler blandt andet om, at det skal være trygt at stifte både virksomhed og familie samtidig, og at iværksættere skal kunne drive virksomhed uden bureaukrati og byrder:
”For mig med Session er det indtil nu gået ok fint med at starte op. Jeg er blevet reddet af, at jeg før har prøvet kræfter med at starte en virksomhed og ved hvad der skal til i forhold til at blive registreret, hurtigt få betalende kunder, at lave momsregnskab og lave ordentlige kontrakter. Det skal man ikke lade sig narre af, for det er virkelig besværligt at starte en virksomhed. Danmark har mange digitale løsninger og muligheder. Men der er i den grad brug for en afbureaukratisering og en kulturændring i synet på iværksættere. Vi har fundamentet for at kunne gøre det langt lettere at stifte og drive virksomhed her i Danmark, i kraft af at vi i forvejen er et stærkt digitaliseret land. Alligevel fornemmer jeg, at mange holder igen med at blive iværksætter på grund af frygten for bureaukrati og indberetninger til det offentlige. Og ja, der ER meget at indberette og forholde sig til, men vi ville nemt kunne strømline det og gøre det lettere - hvis vi ville. Jeg hepper på at iværksættere som Tommy Ahlers kan få bedre ørenlyd i forhold til den dagsorden. ”
Berigende med et godt netværk under en svær proces
Det er ikke kun Pernille Hippe Brun, der har fundet processen for virksomhedsstart besværlig. For eksempel er det I de senere år blevet sværere at stifte et selskab og oprette en erhvervskonto i banken.
”Iværksættere bliver mødt af en mur af udfordringer for at starte op og komme godt i gang med driften. Det skal helst være en tryg proces, men det er det ikke nødvendigvis. Derfor er det enormt berigende at se ind i gode netværk, som man f.eks. kan finde i Dansk Erhverv, hvor du både kan få støtte til alt det kontraktuelle - men også i forhold til det med mindsettet og at overvinde sin frygt for at fejle og “slå til” eller for at tænke stort. Jeg har tænkt stort fra dag ét, men danskerne er ikke nødvendigvis vant til at tænke stort. Derfor kan det som iværksætter være svært at fortælle om sine ambitioner med selvsikkerhed. Gennem netværk her i Dansk Erhverv er det noget, du bliver opfordret til. Det er meget inspirerende. Både at høre fra ligesindede, at de lykkes, men også at de også er bange for at fejle. Så føler man sig ikke helt så mærkelig, når man på en og samme tid gerne vil og har kastet sig ud i at skabe noget ambitiøst, samtidigt med at man må erkende, at det ind imellem kan føles som op ad bakke og aldeles angstprovokerende.”