Gemt

Danskerne vil nytårsknalde for 450 millioner

26. december 2021

Danske familier vil købe krudt og raketter for 450 millioner i år, viser ny analyse fra Dansk Erhverv. Det er cirka samme niveau som sidste år, men tendensen er, at færre husstande køber fyrværkeri.


I hver fjerde husstand forventer man at fejre nytåret med bulder og brag, og samlet set forventes det, at der bliver købt ind for cirka 450 millioner kroner. Dermed er niveauet cirka det samme som sidste år, men den generelle tendens er, at færre køber fyrværkeri, og den enkelte familie dermed køber for mere.

”Meget tyder på, at himlen rundt om i Danmark nytårsaften bliver lige så fuld af raketter og nytårskrudt, som det var tilfældet sidste år. Men vi må også sige, at udviklingen i corona-smittetal kan smitte af på årets salg. Hvis danskerne begrænser nytårsfesterne, så kan det få betydning for salget af fyrværkeri,” siger Frederik Bergenfelt Friis, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Vestjyder bruger flest penge på fyrværkeri
Dykker man ned i tallene, viser det sig, at vestjyderne med en forventning på 250 kroner pr. husstand er topscorere, når det gælder køb af nytårskrudt. Til sammenligning forventer nordjyderne og københavnerne at bruge 130 kroner pr. husstand.

”Også i år vil mændene klart bruge flere penge på fyrværkeri end kvinderne, og den mest raketglade dansker er en mand mellem 40 og 49 år. Men ser vi på geografien, så er der sket en udvikling. Sidste år var vestjyderne med 160 kroner i snit pr. husstand sådan i midten af spektret, mens sjællænderne med 230 kroner i snit var de mest krudtglade danskere,” siger Frederik Bergenfelt Friis.

Danskerne forventer at købe fyrværkeri for 450 mio. kr. i 2021 (1)

pdf

Download