Gemt

Erhvervslivet vil sikre bæredygtige emballager

Nyhed

07. december 2021

Fra 2025 får virksomheder, der bruger emballage, ansvaret for, at deres emballage bliver genbrugt eller genanvendt. Derfor er Dansk Erhverv gået sammen med Dansk Industri, Landbrug og Fødevarer og DagSam om at danne foreningen Dansk Emballage Producentansvar.Foreningen skal sikre, at emballage som plastikbakker, syltetøjsglas og mælkekartoner bliver indsamlet og genbrugt eller genanvendt, når producentansvaret for emballage træder i kraft 2025.

Dansk Erhverv er  meget tilfreds med samarbejdet, fastslår politisk konsulent Andreas Hastrup Clemmensen.

"Dansk erhvervsliv er på mange måder frontløbere, når det gælder den grønne omstilling. Nu tager vi endnu et grønt skridt ved at tage hånd om emballageudfordringen. Virksomhederne er klar til at tage ansvaret og gøre emballage mere bæredygtig. Erhvervslivet er en vigtig driver, når det gælder den grønne omstilling, og vi er overbeviste om, at dette samarbejde vil nå langt," siger Andreas Hastrup Clemmensen.

Læs hele artiklen her: Erhvervsmastodonter skeler til det succesfulde pantsystem, når virksomheder om tre år selv skal rydde op efter egen emballage (borsen.dk)

Kontakt

Handel

Andreas Hastrup Clemmensen

Politisk konsulent