Gemt

40 millioner kroner til fem digitale innovations-hubs

02. juli 2021

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har afsat 40 millioner kroner til fem såkaldte European Digital Innovation Hubs, der fra 2022 skal hjælpe med at styrke optaget af nye digitale teknologier i landets små- og mellemstore virksomheder. 


Danmark er et af de mest digitale lande i Europa med stærke videnmiljøer på området. Alligevel halter vi bagefter, når det kommer til anvendelse af data og nye, digitale teknologier i små og mellemstore virksomheder (SMV’er). Derfor har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse afsat 40 mio. kr. til fem såkaldte European Digital Innovation Hubs, der fra 2022 skal hjælpe med at styrke optaget af nye digitale teknologier i landets SMV’er.
 

Bevillingen fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal gå til at sikre, at alle fem hubs kan opnå tilstrækkelig finansiering og på den måde skabe en landsdækkende indsats for SMV’er. 

De fem hubs vil komme til at afspejle teknologier, der har et særligt potentiale for lokalområderne. Det er de tværkommunale erhvervshuse, der har samlet partnerskaber om de kommende hubs sammen med landets klynger, GTS’er og videninstitutioner. 

Danmark skal være verdens bedste til at udnytte potentialitet for ny teknologi i vores mange SMV’er og iværksættervirksomheder. Nye teknologier er afgørende for danske virksomheders konkurrenceevne. Derfor er det også glædeligt, at fem nye hubs får støtte til at fremme den digitale omstilling og brugen af digital teknologi i hele Danmark med henblik på at øge danske SMV’ers konkurrenceevne,” udtaler Jasmina Pless, chef for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv. 

De fem danske European Digital Innovation Hubs blev indstillet af erhvervsministeren til EU-Kommissionen i januar. Som led i implementeringen af EU’s Digital Europe-program får de til efteråret mulighed for søge 110 mio. kr. fra EU til at hjælpe SMV’er med at anvende nye teknologier i deres forretning.  

Danskerne er allerede nu en af de mest digitale befolkningsgrupper i verden. Vi har stor appetit på nye teknologier og den offentlige sektor er helt i front i forhold til at anvende digitale muligheder. Det gør, at Danmark til et ideelt sted at udvikle fremtidens virksomheder og nye digitale løsninger. Den position skal vi udnytte,” udtaler Jasmina Pless. 

De fem hubs skal være med til at fremme optaget af digitale teknologier i SMV’er gennem fire hovedindsatser:  

  • Test før investering
  • Færdigheder og træning.
  • Støtte til at finde investeringer.  
  • Adgang til innovationsøkosystemer og netværksmuligheder. 

Læs mere og se bevillingen til European Digital Innovation hubs.  

Kontakt os

Politik og Analyse

Jasmina Pless

Chef for iværksætterpolitik
Medarbejderprofil