; ;
Gemt

Billeddeling i Crimestat kan i fremtiden sikre, at butikker ikke får en bøde for billeddeling af butikstyve

06. juli 2021

Ved brug af Crimestat kan butikker i fremtiden undgå bøde for deling af billeder af gerningspersoner. Billeddeling kan give virksomhederne mulighed for at advare hinanden om organiserede kriminelle.


En elektronikforhandler har førhen haft omfattende tyverier over en længere periode. Kæden har selv oplyst, at der er tale om 40 tilfælde over 16 måneder, hvor kæden fik stjålet varer til en værdi af 300.000 kr. Efter dette delte kæden billeder af to butikstyve. Imidlertid er en sådan deling af TV-overvågningsbilleder ulovlig, da der er tale om en overtrædelse af TV-overvågningsloven. Kæden blev derfor for nyligt idømt en bøde på 50.000 kr. for at dele billederne af de to butikstyve på Facebook.  

Butikker kan i fremtiden undgå denne bøde ved brug af Crimestat. Dansk Erhverv arbejder nemlig på at give mulighed for at dele billeder af gerningspersoner i Crimestat. Den 28. februar 2020 gav Datatilsynet tilladelse til billeddeling i Crimestat. Systemet til deling er klar, men Datatilsynets krav spænder fortsat ben for, at man i Crimestat kan begynde at dele billeder. Forventningen er, at det senest sidst på året er muligt at anvende Crimestat til at dele billeder af gerningspersoner.

Læs mere om tilladelsen fra Datatilsynet her.

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil