; ;
Gemt

Se vejledningen til den nye fødevarehandelslovgivning

06. juli 2021

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har nu offentliggjort en hjemmeside dedikeret til fødevarehandelsloven, der er den danske implementering af UTP-direktivet, som skal hindre urimelig handelspraksis. På hjemmesiden fremgår vejledningen, en klageformular samt et udkast til en tro- og love-erklæring.

 

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har offentliggjort vejledningen til den nye fødevarehandelslovgivning. Vejledningen fremgår af en ny hjemmeside, som er dedikeret til formålet og kan findes her: UTP (kfst.dk)

Fødevarehandelslovgivningen er den danske implementering af det europæiske UTP-direktiv, som har til formål at regulere urimelig handelspraksis i relationer mellem virksomheder i landbrugs- og fødevareforsyningskæden.

Fødevarelovgivningen regulerer altså samhandel mellem købere og leverandører i alle led af landbrugs- og fødevareforsyningskæden. Det vil sige både primærproducenter, fremstillingsvirksomheder, distributører og detailhandlen. Forbrugeres indkøb af landbrugs- og fødevarer er ikke omfattet af loven.

Klageformular og tro- og love-erklæring
Udover vejledningen fremgår en klageformular også af hjemmesiden. Klageformularen kan benyttes af leverandører, hvis de oplever urimelig handelspraksis. Det er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der har til opgave at håndhæve reglerne i fødevarehandelslovgivning.

Derudover kan man også downloade en skabelon til en tro- og love-erklæring, som kan benyttes, da køber kan anmode om, at leverandøren afgiver en erklæring om, hvorvidt leverandøren har en årlig omsætning på mere end 350 millioner euro.

Læs mere om fødevarehandelslovgivningen på Dansk Erhvervs hjemmeside her: Ny regulering af kredittider og samhandel i fødevaresektoren (danskerhverv.dk)

Kontakt

Handel

Tina Buur Johnsen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil