; ;
Gemt

Nye kvindelige tech-talenter stråler på scenen i Børssalen

På en skøn sommeraften i juni slog Dansk Erhverv dørene op til Børssalen for ReDI School, som er en non-profit IT/tech-skole for kvinder med flygtninge og indvandrerbaggrund. ReDI School skulle holde deres DemoDay i de fantastiske lokaler, som afholdes hvert år for at markere afslutningen på et succesfuldt semester.

Nyhed

28. juni 2021

I dette forårssemester er over 50 kvinder blevet undervist og vejledt af mere end 40 frivillige i samspil med mere end 20 virksomheder. Nogle har lært at bruge en computer fra bunden, mens andre er blevet undervist i JavaScript, Data Analytics og UX/UI Design. Det er kompetencer, der er brug for i fremtiden, som markedsdirektør i Dansk Erhverv, Anders Thomsen, sagde til ReDI Schools elever til eventet: “I 2030 kommer vi til at mangle 22.000 IT-professionelle, og samtidig er der brug for mere mangfoldighed og diversitet i IT-branchen. Derfor er der brug for jer!”

Dansk Erhverv har nemlig digitale kompetencer højt på prioriteringslisten, da det er efterspurgt ude i erhvervslivet. Særligt er kvinder og diversitet i it-branchen en mangelvare, og derfor er ReDI Schools arbejde værdifuldt for det fremtidige arbejdsmarked. Prioriteringen af digitale kompetencer kan du læse mere om i Dansk Erhvervs Digital handlekraft.

Udover at ReDI Schools elever tilegner sig nye digitale kompetencer, som i høj grad er efterspurgt, bliver de også en del af et stærkt fællesskab, der hjælper dem tættere på arbejdsmarkedet. En af ReDI School’s elever, Riema Ali, som har deltaget i JavaScript-kurset, sagde fra scenen: “This is so much more than just a course. We become a part of a community, and we receive so much guidance and support for the future to pursue our dream careers.”

ReDI School kan kun tilbyde deres program med kurser, karrierevejledning, virksomhedsbesøg mv. i kraft af en stor indsats af 40+ frivillige undervisere og karrierevejledere, men særligt også i kraft et tæt samspil med erhvervslivet og aktører som Dansk Erhverv. Vigtigheden af det samspil påpeger direktør for ReDI School, Ida Marie Bjerre Jepsen:  “Det er fuldstændig afgørende for ReDI School at samarbejde tæt med erhvervslivet, og især med en aktør som Dansk Erhverv. De giver værdifuld sparring om arbejdsmarkedets behov, så vi kan sikre vores aktiviteters relevans, og åbner samtidig døre til et stort netværk af virksomheder, som kan være med til at skabe nye professionelle muligheder for de talentfulde kvinder, der deltager hos os.”

ReDI School er altid på jagt efter nye frivillige undervisere og karrierevejledere, samt flere virksomhedspartnere, der kan støtte med økonomiske donationer, lokaler, laptops og ikke mindst job- og praktikmuligheder for ReDI Schools elever. ReDI Schools arbejdet er støttet af VELUX FONDEN og The Coca Cola Foundation. Kontakt ReDI Schools direktør, Ida Jepsen på ida@redi-school.org, hvis du vil høre mere.

Du kan se en video fra ReDI School's DemoDay lavet af Claus Frantzen her.