; ;
Gemt

Global omsætning for esport forventes at nå 10 mia. kr. i 2023

Esport er på få år blevet en global milliardindustri i hastig vækst. Overgangen fra en niche på netcafeer til en global underholdningsindustri, med udsolgte stadions har transformeret esporten for altid. Det giver markedsmuligheder for dansk erhvervsliv bredt set.

Nyhed

Maj 2021

Globalt er interessen for at se esport hastigt stigende og forventes at runde en halv milliard allerede i 2022. Danmark er for alvor slået igennem på den internationale esportsscene med især skydespillet CS:GO samt det populære fodboldspil FIFA, hvor danske hold har trukket internationale sejre hjem.

”Vi ser mange, nye forretningsmodeller skyde frem, som relaterer sig til esport, og det vil vi meget gerne bakke op om i Dansk Erhverv. Branchen for esport har et kæmpe vækstpotentiale, som kan være med til at skabe fremtidens virksomheder og arbejdspladser”, siger chefkonsulent for iværksætterpolitik hos Dansk Erhverv, Jasmina Pless.

Professionaliseringen af esporten har været med til at generere store investeringer og ekspansiv omsætning. esport har fået medvind grundet det store sociale element, som livestreaming tilbyder. Derfor ser esporten på globalt plan også ind i at vækste til over 10 mia. kr. i 2023, hvilket konkret kan betyde en øget dansk omsætning indenfor esport på over 157 mio. kr. frem mod 2024.

eSporten forventes at vækste til 10 mia. kr.

pdf

Download