; ;
Gemt

Kandidater til European Enterprise Promotion Award 2021

11. maj 2021

Det er tid til at indstille kandidater til den europæiske prisoverrækkelse, European Enterprise Promotion Award, der har til formål at fremme iværksætteri. Derfor leder Dansk Erhverv efter initiativer, der har gjort en ekstraordinær indsats for at købe ind fra iværksættere og startups. 

De europæiske priser har til formål at fremme iværksætteri i EU. Priserne er oprettet på initiativ af Europa-Kommissionen, som en anerkendelse af og belønning for fremragende initiativer til støtte af iværksætterkulturen. Priserne er ikke kun en konkurrence, men har også til formål at øge opmærksomheden om iværksætteri  såvel iværksætterpolitikken som virkeliggørelsen af den  og at belønne gode resultater.  

Dansk Erhverv er vi ligeledes meget optaget af, hvordan vi kan forbedre det offentlige-private samarbejde i Danmark. Vi mener nemlig, at det er en relation, som begge parter kan drage stor fordel af. Det offentlige har i kraft af sin rolle som Danmarks største indkøber et ansvar for at købe og teste nye innovative løsninger fra startups. Statens indkøb har stor signalværdi, og vil derfor kunne hjælpe international succes på vej for flere iværksættevirksomheder.  

Når en dansk startup udvikler et nyt produkt, som er målrettet offentlige institutioner, så som kommuner eller hospitaler, så er det altafgørende, om virksomheden kan teste eller sælge sin løsning til en dansk offentlig partner. Det kan validere virksomhedens produkt eller løsning og gøre den langt mere attraktiv på det globale marked. Samtidig kan produkter og løsninger fra små virksomheder tilføre ny innovation til det offentlige. Desværre oplever mange iværksættervirksomheder store udfordringer med at byde på udbud og afsætte deres løsninger til det offentlige.  

Heldigvis er der også mange kommuner, der er opmærksomme på denne problemstilling, således at iværksætteri prioriteres for at sikre kvaliteten og tilstedeværelsen af lokalt erhvervsliv i kommunernes indkøb. Det vil vi i Dansk Erhverv gerne være med til at hylde og sætte fokus på. 

Sådan indstiller du et samarbejde mellem startups og kommunale aktører: 
Du kan indstille følgende kandidater:  

  • Kommunale aktører, der har gjort en ekstraordinær indsats for at købe ind fra startups og iværksættervirksomheder.
  • Samarbejdet skal have vist en positiv udvikling i løbet af en periode på 15 måneder. Der kan både være tale om eksisterende eller nye initiativer. 

For at indstille en kandidat, skal du sende en mail til Anna Vejlby (anvh@danskerhverv.dk) med en kort begrundelse for nomineringen og deres kontaktoplysninger. Deadline for indstilling: 24. maj 2021.